Køb et tøjdyr i Ikea, og gør to gode gerninger på én dag Nyheder

Igen i år sender møbelkæden Ikea deres bamser på en velgørende opgave med Tøjdyrskampagne 2012 og donerer 1 Euro for hver solgt bamse i perioden fra den 4 november til den 29 december. Kampagnen er et samarbejde mellem Ikea og Ikea Foundation og har udover den økonomiske indsamling, der går til UNICEF og Red Barnet, i lige så høj grad til formål at sætte fokus på undervisning af børn som et middel til at bryde fattigdommens onde cirkel.

“Vores arbejde med social ansvarlighed handler om at nå hele vejen rundt om problemerne og være med til at skabe løsningerne. Det er vores årlige tøjdyrskampagne et godt eksempel på, fordi vi sammen med vores kunder og medarbejdere er med til at skabe varige forandringer for børn, så de kan tage ansvar for deres egen fremtid,” fortæller Tina Lindharth, kommunikationsansvarlig hos IKEA Danmark.

Sidste år blev der alene i Danmark, i den periode kampagnen kørte, solgt 190.053 tøjdyr, mens det på verdensplan blev til imponerende 12,4 millioner bamser. Ikea i Danmark har i forbindelse med Tøjdyrskampagne 2012 samtidig etableret en række lokale samarbejder, så kunderne i stedet for at tage de indkøbte bamser med hjem, kan vælge at donere dem til et velgørende formål.

I Aalborg og Aarhus går bamserne til Børnenes Kontor, der giver tøjdyr og børnebøger videre som julegaver til udsatte børn. I Odense får H.C. Andersen Børnehospital glæde af bamsedonationerne, der gives til børn i modtagelsen. Ikea i  Taastrup sender bamserne videre til Børnehjælpsdagen, som giver dem videre som julegave til anbragte børn. Endelig bliver de donerede bamser i Gentofte foræret til Herlev hospital, hvor de gives til de indlagte børn.

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.