Gjøltroldene solgt til Spielberg – endnu en gang! Nyheder

Gjøltrold_2Det er mere end 50 år siden fiskeren og træskæreren Thomas Dam skabte de såkaldte Gjøltrolde, der, med deres viltre og uregerlige hår og store smil, har haft international succes af flere omgang, og endda medvirkede i Pixars Toy Story 3. Det er samtidig et par år siden, at blandt andet The Hollywood Reporter kunne fortælle, at filmselskabet DreamWorks Animation, der har Steven Spielberg som medejer, havde indgået en aftale med troldens danske rettighedshavere Dam Things Holding om en film baseret på de jyske trolde.

Dengang som nu er det manuskriptforfatterne og søskendeparret Adam Wilson og Melanie Wilson LaBracio, der skal bringe historien om troldene til live. Men skal vi tro filmwebsiden IMDB.com, er projektet også viklet omkring romanforfatteren Terry Pratchets Discworld-bøger. Vi lader forvirringen stå et øjeblik.

Det nye i historien er imidlertid, at Dam Things Holding netop har valgt at udvide samarbejdet med DreamWorks Animation, og solgt dem rettighederne til at markedsføre og sælge troldene i alle afskygninger i hele verden undtagen Skandinavien.

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , , , , , ,