Test: Enlig Playmobil-drage savner prinsesse Test

Playmobil har begivet sig ind i østens mytologi, hvor drager, samuraikrigere og store borge udgør et helt nyt legeunivers. SkalViLege.Nu inviterede Hannah og Alma på otte år med på en rejse til Playmobil Dragons Great Asian Castle, der er det største sæt i Playmobils seneste produktserie.

 

Enlig Playmobil-drage savner prinsesse (2)Omfanget på kassen med Playmobil-borgen imponerer. ”Orv! Den er stor”. Der er ingen tvivl om, at for Hannah og Alma er legetøjets værdi mentalt direkte proportional med kassens størrelse.

”Hvor er prinsessen?” lyder det hurtigt fra pigerne … Forventningerne er klare, da de to piger ser en borg og en drage på den kassens billede. Hvor der er drager, er der også prinsesser – men sådan er det ikke i Playmobil Dragons Great Asian Castle.

”Nå, men vi kan da bare lege at en af krigerne er en pigekriger”. Hannah og Alma er lidt skuffede over de kønsstereotype figurer, men har ikke til sinds at lade sig stoppe af det, Når dragen i den efterfølgende leg kan skifte fra ond til god adskillige gange, så kan krigerne selvfølgelig også skifte køn.

Hannah griber straks æskens eneste drage ”Uh, en farlig drage, den vil angribe mig!”

 

Borg og bjerg skal samles

Men før legen kan komme i gang for alvor skal borg og bjerg samles. Delene er store og robuste, mens smådelene er fornuftigt pakket i poser, så de ikke bliver spredt for alle vinde. Manualen går pædagogisk frem, men de dele der skal bruges, kan være sværere at skelne fra hinanden end for eksempel Lego-klodser. Selvom pigerne hjælper med at identificere og finde enkeltdele, så er det meste af samarbejdet et far-job. Byggeriet er tydeligt noget der skal overstås og ikke en sjov del af legen som for eksempel Lego Friends, som begge piger sammenligner med: ”Det her kan kun være én ting, så derfor skal man samle det først,” lyder pigernes konklusion.

”Wow, de har været meget gode til at gøre det realistisk,” udbryder Hannah, da bjerget under borgen begynder at tage form.

Den glødende røde skat i borgens indre kræver en hurtig afstikker til husets batterilager, men imponerer pigerne. ”Wauw, er den ikke bare pæn,” er kommentaren fra Alma, da de tænder den blinkende skat.

 

Robuste og simple samlinger

Borgen har en del smarte bevægelige dele hvor der er brugt store robuste og simple samlinger, så der ikke er grund til at frygte, at de hurtigt slides i stykker eller at netop den del, der får det hele til at bevæge sig, forsvinder. Der er ingen små hængsler eller bevægelige dele, men solide plastik ”fremspring”, der bevæger sig i tilsvarende fordybninger. Der er derfor grund til at tro på, at de bevægelige dele også er der, når legetøjet skal nedarves. Kun figurer og den funktionelle katapult har smådele, som kan blive væk.

Enlig Playmobil-drage savner prinsesse (3)Begge unger er mest glade for dragen, som flyves rundt i hele stuen, mens faderen samler færdig. Selv om de er gode til at dele og skiftes, så synes én drage for lidt til så kæmpe en borg. Skal dragen angribe eller forsvare – og hvem må styre den? Ingen tvivl om, at her ville en af seriens andre sæt med ekstra figurer og drager have været en stor hjælp – men så løber legen rent økonomisk hurtigt op.

”Dragen er ond og skelettet er ondt. Jeg vil ikke kun være ond,” siger Hannah. Senere beslutter pigerne:
”Men hvorfor stjæler vi egentlig ting. Skal vi ikke bare sige, at nogen har stjålet skatten for lang tid siden, og nu skal vi have den tilbage?” Og således deles figurerne, og alle er de gode. Legen foregår dog mest i andre dele af stuen og vender kun med mellemrum tilbage til borgen – der er ingen tvivl om, at de medfølgende figurer interesserer Hannah og Alma mere end den noget mere passive borg, der på trods af sine (få) bevægelige dele ikke kan så meget.

 

Katapulten er sjovest

Borgen har et fangehul med faldgitter. En stor port, en stige der kan hæves og sænkes, en faldlem, der fører lukt ned i fangehullet og så en hule under slottet. Der er tre vagter i japansk inspireret rustning, en rød ridder med vinger og så den flotte drage, der dog ikke er voldsomt stor i forhold til Playmobil-mændene. Nogen Smaug er den ikke. Der er også et skelet, som kan lænkes i fangekælderen og så en balista, der kan affyre store flammepile. Disse er bløde i enderne, og balistaens fjeder er ikke voldsom, så der er ikke nogen udtalt risiko for at ramme nogen i øjet og gøre skade – men den er lige kraftig nok til at vælte en drage eller figur.

Enlig Playmobil-drage savner prinsesse (1)Spurgt om, hvad der er sjovest, svarer Alma: ”At der er fangehuller” hvor Hannah er størst fan af ”katapulten”, som vist teknisk set er en balista.

Men ingen af pigerne mener, at kæmpeborgen er legetøj til dem. De er imponeret af størrelsen, men synes ultimativt at den store bygning er lidt tom og ville hellere have en masse figurer – og gerne nogle prinsesser eller pigekrigere.

Har ens børn ikke andet Playmobil, der passer til legen, så bør den store flotte borg ikke være startersættet. Hellere bruge de samme penge til flere af de mindre sæt og dermed flere forskellige figurer. Derimod kan borgen sagtens fungere som den ultimative gave til barnet, der samler på Playmobil og Dragons-serien og derfor har en del af de andre figurer.

Tekst: Hans Lauring

 

Enlig Playmobil-drage savner prinsesse (1)Playmobil Dragons Great Asian Castle
Produktnummer: 5479
Pris: 999 kr.

 

Produktet var udlånt af Playmobil.

Læs vores interview om Dragons-serien med Playmobils udviklingschef her.

Kommentarer

Tags: , , , , , , , , , ,