Test: Playmobils dyrlægeklinik er fyldt med leg og gode detaljer Test

Selv dyrene i Playmobils plastikunivers kan have behov for at komme til dyrlægen. Vi overlod tjansen på dyrlægeklinikken til Julius og Bertram på henholdsvis fire og syv år.

Allerede inden kassen med Playmobils dyrlægeklinik er blevet åbnet, er både Julius og Bertram godt i gang med at planlægge, hvem af dem der skal være dyrlæge og hvem der skal tage sig af hvilke dyr – de to drenge er ikke et sekund i tvivl om, at her er en dyreklinik, hvor de syge og skadede dyr skal gøres raske.

”Det var dyrlægen med stetoskopet, der var den mest populære figur i æsken. Men begge drenge var også fascineret af plastrene og specielt de bløde bandager af gummi, som var nemme for dem at sætte på dyrenes ben, uden at de skulle bede om hjælp,” fortæller drengenes mor Anne Bjerkvig Filtenborg.

Små detaljer i sættet som fiskeskelettet, katten kan få at spise, de små egern og sommerfuglen, der kan sidde i træet, vakte også stor glæde – og sommerfuglen blev selvfølgelig også helbredt hos dyrlægen senere hen.

Det kræver voksenhjælp at samle dyrlægeklinikken

”Samlingen af dyrlægeklinikken kunne drengene ikke deltage i – der skulle bruges nogle små ”plastiksøm”, som børnene, selv med det medfølgende værktøj, ikke havde kræfter til at presse på plads i hullerne,” fortæller Anne Bjerkvig Filtenborg.

I stedet benyttede Julius og Bertram tiden på at lege med sættets dyr og figurer, og tog de andre dele i brug efterhånden som de voksne fik samlet dem. Playmobil-figurerne fik hurtigt fast roller i legen – dyrlægen, pigen der hjælper med at passe dyrene og manden, der må på dyrlægeklinikken med sin hund.

Mestendels går legen på, at dyrene skal have de forskellige plastre og bandager på. Men drengene bruger også meget tid på at opstille borde og stole i klinikken, og har flere gange fat i kassen for at finde inspiration til, hvordan tingene i sættet kan bruges.

 

Masser af gode Playmobil-detaljer

Både Julius, Bertram og deres mor synes Playmobils dyrlægeklinik er et fantastisk sæt. En konklusion der, udover den gode leg også skyldes, at Playmobils dyrlægeklinik byder på en masse fede detaljer som for eksempel ringbind til reolen og en avis – detaljer som voksne måske sætter mere pris på end børnene, men som drengene alligevel gerne vil have på plads i klinikken selvom de ikke indgår i den umiddelbare leg.

”Drengene har leget med det i timevis. Nogle gange har de sat det hele op, hvilket de gerne vil have lidt hjælp til, og andre gange har de taget nogle elementer ud som dyrelægen og hunden med snor og brugt det primært sammen med deres øvrige Playmobil,” slutter Anne Bjerkvig Filtenborg.

 

playmobil-vet-clinic-5529_255350Playmobil Vet Clinic
Produktnummer: 5529
Pris: 599 kr.

 

Produktet var udlånt af Playmobil.

 

 

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , , , , , , ,