Test: Fur Real Friends-dragen Torch er charmerende og ildsprudende Test

Drageungen Torch har glimt i øjet og et indre af hård plast og mekanik

Torch er en rigtig drage. Det må den nødvendigvis være – i hvert fald hvis vi tror på, at rigtige drager spyr nemlig ild. For det gør Torch nemlig, når den bliver trykket på maven.

Drageungen Torch er den seneste tilføjelse til Hasbros Fur Real Friends-legetøjsserie, der, som navnet også antyder, er en række ’bamser’ med et mekanisk indre, som leverer en illusion af, at dyret er levende.

fur-real-torch-4Vi overlod det ildsprudlende væsen til Zelma på ti år, der godt nok er væsentligt ældre end den tiltænkte målgruppe på fire år og op. Til gengæld har hun erfaring med flere tidligere Fur Real Friends-produkter.

   Læs også: Chimpansen Cuddles fniser, griner og prutter

 

Torch spyr næsten ægte ild

Det øjeblik Torch vækkes til live drejer den hovedet let, udstøder nogle alt andet end farlige lyde og blinker let med øjnene. Den unge drage har fra starten skruet helt op for charmen, og det er svært ikke at synes, at den lyseblå skabning er meget nuttet. Det synes Zelma bestemt også er tilfældet.

Når Torch trykkes på maven, spyr den lille dragemund ild. I praksis er der tale om, at der via en dyse i dragens mund udløses en lille sky af vand, som lyset fra en række røde LED fordeler sig i. Effekten er meget overbevisende, mener Zelma.

Samtidig medfølger en legetøjsskumfidus i hvid plast, som farves brun af vanddampen, og dermed leverer illusionen om, at dragen rister den med sin ild. Det er meningen at skumfidusen bliver hvid igen, når den tørrer – desværre bliver lidt af den brune farve siddende efter flere ganges brug, hvilket ødelægger illusionen en smule, mener legetøjstesteren.

 

Torch kræver praktiske forberedelser

Hvis der er planer om, at Torch skal finde vej under årets juletræ, bør der træffes et par enkelte praktiske forberedelser, så legen kan komme i gang med det samme.

Først og fremmest er der behov for en stjerneskruetrækker, for at kunne åbne dragens batteridæksel. Hvilket naturligt leder videre til, at Torch har brug for fire C-batterier, som ikke følger med i kassen.

Derudover kan det være en god idé at købe en flaske demineraliseret vand – for nok kan Torch fint fungere med vand fra hanen, det giver blot mindre vedligeholdelse at undgå kalk i vandet.

Der sidder et lille filter inde i dragens vandtank som forhindrer at hele dyse-systemet kalker til. Og der er et par ekstra filtre med i kassen. Det kræver en lille skruetrækker samt voksenhjælp at udskifte filteret.

fur-real-torch-2Barnet kan godt selv fylde vand på dragen, når den efter omkring 20 ildskyer løber tør. Der medfølger en lille diamantformet pipette til formålet. Vær dog opmærksom på, at pipetten har en tendens til at dryppe, hvis barnet lægger den fra sig, mens der stadig er vand i den.

 

Drager er hårde at kramme med

Torch har en række sensorer i blandt andet hovedbunden, så den reagerer når legetøjstesterne leger og nusser med den. I alt er der 50 lyd og bevægelseskombinationer, som leverer en illusion om et levende stykke legetøj.

Vores legetøjstester synes imidlertid, at dragen er noget klodset og hård at kramme med. For nok har Torch et tiltalende ydre, men ansigtet er udført i hård plast, og den tynde blå pels gør ikke meget for at skjule det hårde indre – specielt i halsen træder de mekaniske dele tydeligt frem.

Men trods det hårde kram og mekaniske indre, konkluderer Zelma, at Torch er virkelig sød, og hun vurderer at den især vil være et hit hos noget yngre børn. Samme målgruppe som ganske givet ville kunne få lige så meget leg ud af et almindeligt, billigere og langt mere krammevenligt tøjdyr.

 

fur-real-torch-1Fur Real Friends: Torch, My Blazin’ Dragon
Vare nr.: B5142
Set til 899 kr.

 

Produktet var stillet til rådighed af Hasbro.

 

 

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , ,