fbpx

Køb den rigtige fodbold

/
/
img

Det er ingen videnskab at finde den rette fodbold til kampene i haven

Det øredøvende brøl fra tilskuerne, når fodbolden hakkes i mål med et elegant spark, fylder på et splitsekund baghaven. For selvfølgelig foregår halvdelen af en god fodboldkamp hjemme i haven, nede i gården eller på skolens fodboldbane lige så meget i fantasiens verden, hvor alle har lov til at være deres yndlingsfodboldspiller på et fyldt stadion. Her er en håndfuld gode råd til at finde den helt rette bold til kampen.

 

Hvad skal fodbolden bruges til

Gør dig klart, hvad fodbolden skal bruges til. Hvis det blot er en fodbold til stranden eller sommerhuset, så er en billig bold alt rigeligt – ellers kan det godt betale sig at investere i en ordentlig bold. Skal den bruges til indendørsfodbold, må den gerne være internt dæmpet med ekstra skummateriale, så den hopper mindre – spørg efter en indendørsbold i sportsbutikken.

   Læs også: Sådan finder du det rigtige løbehjul

 

Fodboldens størrelse betyder noget

Fodbolde fås i tre størrelser; 3 (18 cm i diameter), 4 (20 cm i diameter) og 5 (22 cm i diameter). For et barn er det både hårdt og dårligt for deres kroppe at sparke til en bold, der er for stor. Samtidig er det nemmere at lære at sparke korrekt, hvis bolden har den rigtige størrelse. En bold i størrelse 4 er tænkt til børn i alderen 7-14 år og har dermed en generel størrelse, som alle kan have det sjovt med.

 

Fodbolden må ikke føles svampet i overfladen

Fodbolde er ikke længere lavet af læder men har i stedet et yderlag af polyuretan (PU) eller, hvis der er tale om en billigere bold, PVC. Uanset materiale må bolden ikke føles for svampet eller blød i overfladen, da den så er meget livlig og svær at styre på banen. Hvis bolden er for blød i overfladen, bliver den også nemmere slidt.

 

Antallet af syninger på en fodbold er underordnet

I professionel fodbold har det været debatteret, hvor stor en indflydelse antallet af syninger i boldens overflade har på dens kvaliteter i spil – og det har måske betydning, hvis der spilles på højt plan. Men for børn, der spiller fodbold og har det sjovt, er det med syningerne ikke noget, du behøver at tage stilling til.

   Læs også: Sådan finder du det rigtige skateboard

 

Husk en pumpe

Du har brug for en pumpe til at holde fodbolden kampklar – den taber nemlig hele tiden mere eller mindre luft, alt efter om den har en blære af et syntetisk materiale som butyl eller rigtig latex. Bolden har nær ventilen påtrykt en angivelse i bar for, hvor hårdt bolden skal pumpes, men det er at overdrive at investere i en pumpe med barmåler. Mærk efter i stedet: Bolden skal give lidt efter, når du trykker på den – den skal ikke være stenhård. Når du køber en pumpe, skal du være opmærksom på, om spidsen, der går ind i bolden, kan udskiftes, da den nemt kan knække.

 

Spar på ekstraudstyret

Du kan nemt købe dig fattig i diverse ekstraudstyr, så selvom det kan forlænge en rigtig god fodbolds levetid at dryppe ventilen med lidt ventilolie, så er det i langt de fleste tilfælde at overdrive boldplejen. En god ting er dog at lægge bolden et tørt sted efter brug, så den ikke suger for meget fugt til sig. På den måde holder den formen bedre og længere, og så længe fodbolden er rund, så skal det nok blive sjovt at sparke omkring med den.

 

Kilder:

Thomas Høgh Henriksen, Fodboldfabrikken

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :