fbpx

Test: Løver med egen kampvogn

/
/
img

Lego har netop introduceret eventyruniverset Legends of Chima på de danske legetøjshylder, og vi har haft lejlighed til at teste og lege med løvehelten Lavals store kampkøretøj.

Det er lidt drilsk at få de Lego Technic elementer, der udgør køretøjets kerne, til at klikke helt korrekt sammen.
Det er lidt drilsk at få de Lego Technic-elementer, der udgør køretøjets kerne, til at klikke helt korrekt sammen.

Kassen med Lavals royale kampkøretøj er blevet set an gennem nogle dage, inden Felix på 10 år langt om længe beslutter sig for at flå den åben og give sig i kast med at samle det store bæltekøretøj. Pakkens fire nummererede poser med klodser og to vejledningshæfter ligger klar på bordet, og inviterer til, at der gås systematisk til værks.

I første omgang handler det om at få samlet de tre medfølgende minifigurer – løvefigurerne Laval og Longtooth samt krokodillen Crawley: “Deres hoveder er lidt som hatte. Og den måde som løvefigurernes hår er lavet på, den er virkelig fed,” mener Felix.

Hans fingre får lynsnart styr på figurernes våben, og så er det blevet tid til at samle selve køretøjets kerne. En kerne, der primært består af Lego Technic-elementer, som i samspil med de velkendte aksler, nitter med videre skal klikkes sammen i et slags omvendt V. Felix kradser sig lidt i det korte hår og ender med at bruge en del kræfter på at få de drilske elementer til at gøre, som han gerne vil.

“Jeg synes, at det ser helt vildt sejt ud med bælterne i stedet for almindelige hjul. Men jeg kan ikke helt forstå, hvorfor de skal sidde sådan skråt på den måde,” lyder det fra Felix, mens han krænger de brede gummibælter ud over køretøjets otte fælge.

Lavals Royale Kampkøretøj_2
Det store løvehoved i fronten af fartøjet er klar til at sætte tænderne i krokodillen Crawley. Desværre har de ellers drabelige hvide tænder en kedelig tendens til at falde ud.

Der er en vis lettelse at spore i samlearbejdet, da kernen langt om længe er samlet og kan lægges til side for en kort stund. Nu drejer det sig om at få konstrueret køretøjets imponerende løvehoved, hvilket tydeligvis er en mere konkret og gennemskuelig opgave. Desværre er perspektiverne i samlevejledningens billeder ikke alle helt tydelige, og det føjer et stænk af frustration til opgaven.

Men alt det er hurtigt glemt da løvehovedet først er på plads, og kan sætte sine store tænder i krokodillen Crawley. På dette sted i samlevejledningen er der nemlig indsat et samlet overblik over alle minifigurerne i Chima-universet, dels så Felix kan se, hvad de forskellige figurer hedder – men endnu vigtigere så kan han se, hvilke figurer der er de gode, og hvilke der er de onde.

Mere skal der ikke til før fantasien pludselig arbejder på højtryk, og historier og mulighederne i figurer og køretøj vælter op til overfladen. Det er derfor en leg at få sat kanontårnet på plads, og det er en ekstra bonus, at det kan hæves op fra køretøjet ved at dreje på en knap.

Laval’s Royal FighterVejledende pris 349 kr.
Laval’s Royal Fighter
Vejledende pris 349 kr.

Med lyde og fuld fart sættes angrebet ind på lillesøsterens Lego Friends skønhedsalon, og i den hektiske ildudveksling når Felix netop at konkludere, at Lavals royale kampkøretøj er fedt: “Der er våben, løvehovedet … og dyrehovederne. De er virkelig seje,” lyder den afsluttende bemærkning.

 

Produkterne var stillet til rådighed af Lego.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :