fbpx

Test: Byg dit eget dukkehus i pap

/
/
img

Dukkehuset fra DollsWalls ankommer i en lille papkuffert og får først form, når sættets lyserøde papvægge og samlemuffer i plastik mødes på stuegulvet.

Pigerne Zelma på 7 og Laura på 6 skal lige se kuffertens indhold an. For umiddelbart kan de ikke helt se, hvordan de lyserøde plader af pap og tilhørende samlemuffer skal kunne forvandle sig til et helt dukkehus. Den medfølgende lille samlevejledning leverer imidlertid lige den gnist af inspiration, der skal til for at sætte gang i byggeriet, og pigerne forsøger sig stille og roligt frem med DollsWalls’ forskellige elementer.

Det kræver lidt voksenhjælp at få styr på brugen af samlemuffer – men det er hurtigt lært, så børnene kan udbygge dukkehuset på egen hånd.
Det kræver lidt voksenhjælp at få styr på brugen af samlemuffer – men det er hurtigt lært, så børnene kan udbygge dukkehuset på egen hånd.

SkalViLege.Nu har udstyret pigerne med både DollsWalls Maxi- og Mini-sæt. Forskellen på de to ligger i selve pappladernes størrelse, hvor Maxi er på 27 x 20 cm, mens Mini i sagens natur er en anelse mindre, og kun måler 20 x 13,5 cm. Hvilken størrelse, der passer til legen, hænger selvfølgelig sammen med størrelsen på de dukker, som det nybyggede dukkehus er tiltænkt. Men fordi Maxi og Mini også passer sammen på henholdsvis bredde og højkant, kan de to sæt også fint kombineres.

Ved byggeriets start er pigerne meget forsigtige med at presse husets papvægge på plads i samlemufferne – de er ikke helt trygge ved, hvor meget pladerne egentlig kan holde til. Ligesom det kræver lidt voksenhjælp at få styr på det mere praktiske, så der bliver placeret samlemuffer både øverst og nederst på pladerne: “Det er svært,” lyder det næsten opgivende fra Zelma.

Men da først trygheden har indfundet sig i byggeriet, og pigerne først fornemmer, at selve pappladerne nemt kan skubbes på plads i samlemufferne uden at gå stykker bare sådan lige, overtager legen. Zelma og Laura begynder at planlægge, hvilke rum de gerne vil bygge, og den indledende samlevejledning er for længst lagt til side. Den var god til at inspirere og komme i gang med, men i virkeligheden har pigerne mest lyst til at bygge deres eget.

IMG_0632Det viser sig også meget hurtigt, at et af de små DollsWalls-sæt, som kun indeholder 16 vægelementer, slet ikke kan følge med Zelma og Lauras arkitektoniske ambitioner – ikke når huset både skal indeholde soveværelse, køkken, stue, badeværelse og gang. Der er derfor mest fornuft i fra starten at investere i de store sæt med 22 vægelementer.

Den rigtige leg for pigerne starter imidlertid først for alvor, da Zelmas kasse med dukker og ikke mindst dukkemøblement findes frem, og det nye store paphus kan indrettes med møbler. Da pigerne pludselig opdager, at de har glemt at sætte en dør i til badeværelset, viser det sig praktisk, at det er så nemt at bygge om på huset.

DollsWalls Maxi og Mini fås i kufferter med henholdsvis 66 og 48 dele. Priserne ligger fra 149, - til 199,- kr.
DollsWalls Maxi og Mini fås i kufferter med henholdsvis 66 og 48 dele. Priserne ligger fra 149, – til 199,- kr.

Da huset står færdigt og møbleret, er begge piger tilfredse med resultatet. Zelma er allerede i gang med at finde tusser frem for at forvandle en Post-It til dukkehusets nye fladskærm. Mens Lauras afsluttende bemærkning lyder: “Det var meget nemmere at samle, end det så ud til.”

 

Produkterne var stillet til rådighed af DollsWalls.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :