Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/skalvilege.nu/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1117

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/skalvilege.nu/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1154

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/skalvilege.nu/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1158

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/skalvilege.nu/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1180

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/skalvilege.nu/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2801

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/skalvilege.nu/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2808

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/skalvilege.nu/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2821
Ti feriemål for legebørn i alle aldre - SkalViLege.Nu | Alt om legetøj

Ti feriemål for legebørn i alle aldre

/
/
img

Ferietid behøver ikke kun at være sommerhuse, svømmepøle eller lange vandreture i de norske fjelde – der skal også være tid til leg. Vi har fundet 10 forskellige seværdigheder, som er et besøg værd, hvis man kan lide at lege.

Om du er vild efter vandkamp eller mere historisk interesseret, når det kommer til leg og legetøj, så skal der nok være en destination eller to på de følgende sider, som kan pirre din nysgerrighed. Der er nemlig legevenlige feriemål overalt, og vi har fundet både små, lokale steder såvel som de store, internationale trækplastre frem.

Så uanset om du leder efter et sted at tilbringe en hyggelig eftermiddag eller er på jagt efter et eventyrland med massevis af oplevelser til hele familien, så læs videre, og få lidt inspiration til din næste ferie.

Barcelona Toy TravelBarcelona Toy Travel

Det er ikke altid, at man har tid eller råd til at tage på ferie. Men det skal da ikke gå ud over Bamsefar og Dukke Lise!

Barcelona Toy Travel er et rejsebureau, hvis kunder udelukkende er tøjdyr. Hvis du har en mistanke om, at ens plysbamse altid har ønsket sig at besøge Barcelona, kan du kontakte bureauet og sende Bamsefar på sightseeing i den spanske ferieby. Alt efter hvor meget man betaler, vil Bamsefar opleve byen, det lokale køkken og en tur i en forlystelsespark, hvilket alt sammen dokumenteres med billeder, som sendes med tøjdyret tilbage, når ferien er forbi. Bamsefar kan endda finde på at oprette en Facebook-profil og fortælle om sin ferie der – hvis man betaler for det, naturligvis.

Rygtet vil vide, at firmaets grundlægger, Daniel Bacho, en dag fandt den vildfarne tøjstruds Emik på en togstation i Barcelona og tog ham med på sightseeing i byen. Daniel og Emik blev enige om, at andre tøjdyr skulle have samme mulighed, og derfor grundlagde de Barcelona Toy Travel sammen.

Åbningstider: Bureauet kan kontaktes via deres webside.

Webside (engelsk): www.barcelonatoytravel.com

Disney World, Lake Buena Vista, FloridaDisney World, Lake Buena Vista, Florida

Fire forlystelsesparker, to vandlande og ikke mindre end 24 forskellige hoteller: Det er ikke for ingenting, at Disney World i Florida er det mest besøgte forlystelseskompleks i verden.

Der er heller ingen tvivl om, at du vil forbløffes over de mange veludførte kulisser og forlystelser, som for eksempel Askepots slot eller et Hollywood-filmstudie fra filmkunstens guldalder.

Med Disney Worlds forlystelser, levendegjorte Disney-figurer og eventyrlige bygninger byder denne verden på en særlig hyperrealistisk oplevelse, som ikke kan fås andre steder, og som med sine utallige genkendelsens glæder og aktiviteter kan udmatte selv de mest sukkerhøje små prinser og prinsesser.

Åbningstider: Året rundt. Specifikke åbningstider findes på hjemmesiden.

Webside (engelsk): www.disneyworld.com

V&A Museum of Childhood, LondonV&A Museum of Childhood, London

Det siges, at det var i den victorianske tidsalder, at nutidens opfattelse af barndom blev introduceret – så hvad kan være bedre end at opleve barndommen på Victoria and Albert’ s Museum of Childhood, som blev grundlagt i 1872?

Udover Englands største dukkesamling har museet mange samlinger og kuriositeter helt tilbage fra 1500-tallet og op til i dag. Du kan både opleve kjoler til drenge, malerier af børn fra det 18. og 19. århundrede og He-Man-figurer og MicroMachines samt seriøse udstillinger om knivforbrydelser blandt teenagere.

Åbningstider: Hver dag kl. 10-17.45

Webside (engelsk): www.museumofchildhood.org.uk

Computerspielemuseum, BerlinComputerspielemuseum, Berlin

Kan du huske, hvordan det føltes at holde din første Gameboy i hånden? Kniber du en tåre, når du mindes eftermiddage og aftener tilbragt i selskab med din Commodre 64?

Så kan du roligt kigge forbi Berlins computerspilsmuseum, næste gang du er i Tyskland. Museet er det første af sin slags og udstiller genstande fra mere end 60 års interaktiv digital underholdning. Du kan blandt andet opleve Nimrod-computeren fra 1951, som var den første computer designet til at køre et spil, og du kan spille de nærmest mytiske klassikere som Pong fra 1971 og Space Invaders fra 1978.

Og hvis du er tilbøjelig til at ryste på hovedet over alle de spil, som er populære i dag – Medal of Duty og Gran Theft Turismo – er der med computerspilmuseets mange rundvisninger, foredrag og udstillinger god mulighed for at tilegne sig en større forståelse for computerspillet som et særegent samtidigt fænomen.

Åbningstider: Mandag til søndag, kl. 10-20, tirsdag lukket.

Webside (engelsk): www.computerspielemuseum.de

Playmobilland, ZirndorfPlaymobilland, Zirndorf

Der er vist ingen tvivl om, at tyske Playmobilland i Zirndorf nær Nürnberg ikke udgør den store trussel for Legoland herhjemme, men denne park adskiller sig alligevel nok til at kunne være et besøg værd: Playmobilland er med sine klatrevægge og forhindringsbaner dedikeret til aktiv leg, og der er mulighed for at både at styre en gravko i en grusgrav, malke køer på en bondegård, fiske og grave efter guld – og både maskiner og dyr er lavet af Playmobil i målestoksforholdet 1:1.

Der er også et indendørsområde, hvor børnene kan lege med Playmobil, og til de voksne børn er der en ”Bier Garten” med eksempelvis minigolf og bowling – og øl, som man må formode ikke er af Playmobil.

Åbningstider: Hele året, men udendørsfaciliteterne har åbent 23. marts til 3. november. Der er højsæson 1. maj til 30. juni, hvor åbningstiderne er kl. 9-19.

Webside (engelsk): www.playmobil-funpark.de

Miniatur Wunderland, HamburgMiniatur Wunderland, Hamburg

Miniatur Wunderland har ikke bare Tysklands, men verdens længste modeltogbane. Og selvom den 13 km lange togbane er det centrale i denne miniatureverden, er Wunderland meget mere end bare en togbane. Landskabet, som toget kører igennem, består af blandt andet af dele af Tyskland, Alperne og Skandinavien og er utrolig detaljeret og fyldt med små begivenheder og historier, der kommer til live, når du trykker på en af de 150 aktiveringsknapper.

Du kan eksempelvis opleve brandvæsenet i Wunderlands egen by, Knuffingen, som prøver at holde trit med en pyromans mange ildspåsættelser, og du kan se et spøgelsesskib på Østersøen, som er repræsenteret med 33.000 liter rindende vand.

Wunderlands største teknologiske bedrift må siges at være Knuffingen Airport, som stod færdig i 2011. Herfra letter og lander 40 fly mere end 300 gange om dagen, og i Wunderlands nattetimer lyser 40.000 lysdioder lufthavnen op.

Det 230 mand store hold bag Wunderland er p.t. i færd med at udvide miniverdenen med dele af Frankrig og Italien, men har ingen planer om at stoppe derefter – faktisk har de allerede planlagt nye udvidelser helt frem til 2020!

Åbningstider: Mandag til fredag kl. 9.30-18 (tirsdag til kl. 21.30), lørdag kl. 8-21, søndag 8.30-20

Webside (engelsk): www.miniatur-wunderland.com

Leksaksmuseet og Spårvägsmuseet, StockholmLeksaksmuseet og Spårvägsmuseet, Stockholm

Kom ikke og sig, at der ikke er fordele ved at placere to museer samme sted: På sporvognsmuseet kan du begynde med at se gyserfilm om Stockholms spøgelsestog, og derefter dulme nerverne med en tur i Muserummet på legetøjsmuseet, hvor du kan gå på opdagelse i Disney-merchandise fra 1928-1945.

Sporvognsmuseets 5000 kvadratmeter store udstilling omfatter blandt andet Sveriges ældste bus fra 1840’erne (som har en umiskendelig lighed med en hestevogn), og legetøjsmuseets udstillinger omfatter dukkeskabe fra 1600-tallet, tinsoldater fra 1700-tallet og en række håndlavede, historiske dioramaer, som afbilder alt fra forhistoriske dinosaurer til månelandingen i 1969.

Begge museer er gode til at skabe aktiviteter med skiftende udstillinger og begivenheder såsom børneteater og trylleshows, og sporvognsmuseet havde i 2012 et rekordstort antal besøgende for tredje år i træk.

Åbningstider: Begge museer er åbne fra kl. 10-17 på hverdage og kl. 11-16 i weekenden.

Webside (svensk): www.leksaksmuseet.se og www.sparvagsmuseet.sl.se

Brio Lekoseum, OsbyBrio Lekoseum, Osby

Den svenske legetøjsfabrikant Brio tager sit navn efter sine ophavsmænd og deres hjemstavn: Brødrene Ivarsson fra byen Osby, cirka 100 km nord for Malmø.

Herhjemme er Brio nok bedst kendt for de små trætogbaner, i folkemunde kaldet Brio-tog, men som Lekoseum også viser, har fabrikanten siden 1908 produceret en lang række trælegetøj og siden hen også fungeret som svensk importør af både Barbiedukker, det tyske modeltogmærke Märklin og Sega-spillekonsoller.

Lekoseum omfatter både historiske udstillinger, men giver også gæsterne plads til at lege, spille brætspil og naturligvis en Brio-butik. En af udstillingerne er et julemandsværksted, hvor du kan se værktøj og maskiner fra fabrikantens tidlige år.

Åbningstider: Brio Lekoseum har åbent fra februar til december. I højsæsonen, 24. juni til 8. august, er museet åbent hver dag fra kl. 10-17.

Webside: www.brio.dk

LegolandLegoland

Og du troede, at du havde meget Lego? I forlystelsesparken i Billund er der blevet brugt over 58 millioner klodser. Den største model, en miniaturekopi af amerikanske Mount Rushmore, består af halvanden million Lego-klodser og 40.000 Duplo-klodser. Forestil dig størrelsen på æsken!

Det er umuligt at gå igennem parkens Miniland med alle dets detaljerede kopier af både danske og udenlandske vartegn, uden det kribler i fingrene efter selv at opføre storslåede monumenter af de kulørte klodser. Legoland har også en lang række forlystelser til både de yngre og de ældre. Var det for eksempel noget med et søslag med vandkanoner, eller tør du tage gribe en laserpistol og træde ind i Templets mørke, hvor støvede mumier bevogter ældgamle skatte?

De mange forlystelser, begivenheder og koncerter samt muligheden for overnatning gør Legoland til en familievenlig park, hvor du både finder spænding og hygge – og ikke mindst Lego.

Åbningstider: Sæsonen starter 23. marts og slutter 27. oktober. I juli er der højsæson, og her har Legoland åbent mandag-torsdag kl. 10-21 og fredag-søndag kl. 10-20.

Webside: www.legoland.dk

Nordsjællands LegetøjsmuseumNordsjællands Legetøjsmuseum

Siden 1997 har museumsejer Hilda Svane givet sine gæster en god dosis nostalgi med sin samling af legetøj fra slutningen af 1800-tallet og op til i dag. Museet har en stor samling af dukker og dukkehuse samt påklædningsdukker og havde sidste sommer besøg af en ”dukkedoktor”, som kunne helbrede syge dukkebørn.

Nordsjællands Legetøjsmuseum har hjemme på den lille gård Skovgård nær Helsingør, og siden 2009 har de mindste kunnet opleve Troldestien, som er en kilometerlang skovsti dekoreret med troldefigurer i træ, der smyger sig igennem museets naturskønne omgivelser.

Museet befinder sig en lille halv times kørsel fra København, og hvis du kommer langvejs fra, er det endda muligt at leje en ferielejlighed på Skovgård.

Åbningstider: Nordsjællands Legetøjsmuseum har åbent i perioden maj til oktober, højsæsonen er juli-august, hvor museet har åbent tirsdag til søndag kl. 11-17.

Webside: www.toymuseum.dk

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :