fbpx

Hack dit legetøj

/
/
img

Tag gammelt legetøj med i kirke – for der skal hackes (og måske brændes), lyder invitationen fra w00t, Københavns nye festival for spil og leg. Selve festivalen løber af stablen den 25-26 maj på KU.BE-grunden ved Flintholm på Frederiksberg. Men allerede i morgen torsdag den 16. maj tages der hul på legen i Nikolaj Kunsthal med arrangementet Hack a Toy.

“Meningen med Hack a Toy er, at ungerne skal se og hacke sig frem til nye muligheder og lege med deres ellers aflagte legetøj. Faktisk leger børn jo oftest på tværs af lege-universer, og vi vil gerne tage den tanke skridtet videre og direkte klistre Barbie-dukker sammen med Lego eller fjernstyrede biler sammen med hoppebolde. Jeg tror, at det er en god kreativ øvelse, hvis både børn og voksne kan se legetøj med andre øjne – og særligt hacke nyt legetøj frem af det gamle, så man ikke hele tiden behøver at købe nyt legetøj for at tilfredsstille ungerne. Det er jo også et opgør mod den utrolige “leg-og-smid-væk”-kultur, der ofte præger ungernes legetøjsbrug i dag,” fortæller Thomas Vigild, der er talsmand for w00t.

Hack a Toy åbner klokken 16:15 i Nikolaj Kunsthal midt i København, og foruden diverse kreative overgreb på legetøj kommer dagen til at byde på korte foredrag og ikke mindst Grill your Darlings, der involverer både legetøj og en flammekaster.

“Vi kan ikke garantere, at alle børn får alt legetøj med hjem igen, for nogle gang kan hackningen sætte flere stykker legetøj sammen i et super-stykke legetøj. Men vi og vores hackere vil bestræbe os på at tage denne snak med ungerne, når de afleverer legetøjet til hackning. Så noget får de retur på dagen, noget bliver udstillet til w00t – men kan derefter gerne leveres retur,” lyder det fra Thomas Vigild.

Foto: Illutron.dk

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :