fbpx

Ti fede legetøjsprojekter på Kickstarter

/
/
img

Der findes ikke nogen bedre følelse i verden end at hjælpe andre mennesker med at opnå deres drømme, og det er lige  netop det, den amerikanske crowdfunding-webside Kickstarter giver dig mulighed for. Via websiden kan du bidrage økonomisk til en bred vifte af kreative projekter, som folkene bag ikke har finanserne til selv at føre ud i livet.

Siden fungerer sådan, at når du vælger at støtte et projekt, får du en belønning af projektets indehavere som tak. Belønningen, som de gennemførte projekter udlodder, kan være alt fra et godt, gammeldags takkebrev til en T-shirt eller en skovtur med folkene bag, afhængig af projektet og det beløb, du bidrager med. Hvis projektet ikke når sit økonomiske mål inden for en vis tidsramme, beholder du dine penge.

Udover diverse kunstfilm, kælderbands og computerspil har Kickstarter naturligvis også en del legetøjsprojekter. Vi har fundet ti fede projekter frem, som du kan hjælpe med at føre ud i livet – og som giver dig spændende sager som tak for støtten.

 

Lidt smør til din zombie?
01_Zombie_butterAllerede i 2012 have brødrene Really deres første Kickstarter-succes med en serie af de tossede, firkantede Obos-legetøjsfigurer. Nu er de tilbage med den næste serie, som om muligt er endnu mere tosset end den første. Figurerne har navne som Zombie Butter og Wasabi Thief, og hvis du har flere figurer, kan du kombinere de forskellige dele og lave dine egne. Obosserne er desuden lavet af miljøvenligt materiale, som vil gøre din klidmoster stolt.

Belønningen for at støtte projektet er en eller flere af figurerne. Alle fem i serien kan fås for 30 dollars plus porto, hvis projektet altså når sit mål. Tidsfristen er 8. juni.

 

Lego-figurer af ædle metaller
02_MetallegoJonathan Brady har fået den idé at lave Lego-figurer ud af sterlingsølv som en hyldest til det legetøj, der i sin tid inspirerede ham til at være kreativ. Så han har kontaktet Lego, som gav ham grønt lys, og nu efterlyser han penge til at masseproducere sine Lego-figurer. Som belønning for at støtte projektet kan du eksempelvis få – godt gættet – en Lego-figur af sterlingsølv. Der er også Lego-øreringe og nøgleringe, og hvis du er den helt store entusiast, kan du for beskedne 9.500 dollars få en Lego-figur i platin.

Men du skal skynde dig, hvis du vil have en af ekstravagante Lego-figurer. Tidsfristen for projektet er 28. maj, og Brady mangler godt 1000 dollars for at nå sit mål.

OPDATERING: Jonathan Bradys tilladelse fra Lego har desværre vist sig at være baseret på en misforståelse parterne imellem, hvilket betyder, at projektet desværre er blevet lukket ned. Vi har valgt at lade projektet forblive i artiklen, da vi stadig synes, Bradys idé var rigtig god.

 

Et spil kort, som stimulerer kreativiteten
03_Kreativt_kortspilJason Tagmire har en idé til et spil kort – men ikke et hvilket som helst spil kort. Han vil nemlig gerne lave et kortspil, som kan inspirere til en god historie ved at give fortælleren lige, hvad han eller hun sidder og mangler. Derfor har hvert kort hele otte forskellige elementer, der har til hensigt at hjælpe dig med at skabe en fortælling. Træk et kort fra bunken, så får du et forslag til en figur, en genstand, en handling, et sted, en årstid, et humør og et bogstav på hvert af de 54 kort. Kortene har oven i købet også en almindelig kortspilkulør og rang, så du også kan bruge dem til et ganske almindeligt spil krig, når du har brug for en pause fra historiefortællingen.

Du kan få et spil Storyteller Cards for ti dollars plus forsendelse, hvis projektet når sit mål inden 9. juni. I skrivende stund er Jason Tagmire over halvvejs.

 

Græskarkrabben: Det hyggeligste lille mareridt
04_græskarkrabbeJim McKenzie beskriver sig selv som ”en kunstner … af en slags”. Og selvom hans ordforråd måske ikke er så fyldestgørende, så fejler hans fantasi ikke noget. Han søger penge via Kickstarter, så han kan producere 90 små skulpturer af en meget særlig græskarkrabbe, som mest af alt ligner noget, du har mareridt om, efter du har spist dig halvt fordærvet i slik til Halloween.

McKenzie fortæller, at grækarkrabben er et dumt, men sødt, lille uhyre, som bare gerne vil være venner med alle. Du kan blive ven med en græskarkrabbe for 69 dollars plus porto, og hvis du skulle gå glip af en af de 35 figurer, som i skrivende stund er tilbage, kan du trøste dig med klistermærker eller et signeret print af krabben.

Projektet har allerede nået det firdobbelte af sit mål og kører frem til 6. juli.

 

Rollespilsterningen over dem alle
05_Gaming_diceHvis du er en af dem, hvis rollespilsterninger er så gamle, at du knap nok kan læse tallene på dem længere, så er Jesse Hillis lige den mand, du har brug for. Han har nemlig en plan om at lave hårdføre, keramiske rollespilsterninger, som er komplet uopslidelige. Hillis søger penge til at lave permanente støbeforme, så han kan støbe terninger i sin keramikovn til glade rollespillere verden over.

Hillis har allerede nået sit mål på Kickstarter, men du kan nå at bidrage til projektet indtil den 1. juni og som tak modtage de rustikke terninger, der altid vil stå dig bi i jagten på hæder, ære og XP.

 

En hjerne til din Lego Technic-robot
06_BrickPiDexter Industries søger økonomisk støtte til et meget spændende projekt, de kalder en BrickPi. Det er et system, der lader dig forbinde en Raspberry Pi (en billig, populær computer på størrelse med et kreditkort) til dit Lego Technic og på den måde lave en vaskeægte robot. Selvom du måske hverken har evner inden for programmering eller mekanik er det ikke svært at gå til robotbyggeriet med en BrickPi, fortæller Dexter Industries – og alle kan jo finde ud af at bygge med Lego.

Støtten fra Kickstarter går til tre ting; at gøre BrickPi billig, at finpudse programmeringsressourcerne som giver robotten instrukser og til sidst at gøre programmeringen af BrickPi tilgængelig i en udgave, som børn helt ned på otte år kan bruge.

Projektets beskedne mål lyder på 1.889 dollars, som for længst er blevet nået, men du kan nå at få afløb for din opfindertrang frem til 16. juni.

 

Næsten et hoverboard
07_hovertraxSelvom firmaet Inventists nye opfindelse Hovertrax ikke svæver over landjorden, så føles der alligevel ikke langt til et af de svævende hoverboards, som Marty McFly bruger i Tilbage til Fremtiden 2. Hovertrax er et batteridrevet, let transportmiddel, som er nemt at lære at bruge og bringer dig frem med en tophastighed på ti kilometer i timen.

De omtrent 4.000 kr. en Hovertrax koster er nok lidt pebret for de fleste, men Inventist udbyder også belønninger for mindre bidrag, såsom firmaets tidligere opfindelse Orbitwheel, som er en krydsning mellem et skateboard og inline-rulleskøjter.

Hvis du vil være helt fremme i skøjterne med fremtidens transportmidler, så kan du støtte Hovertrax frem til 30. juni.

 

Hexica: Et brætspil for både børn og voksne
08_hexicaHexica er brætspil for 2-4 spillere, som er udviklet af Eric Terry og hans firma Linty Fresh. Terry søger penge via Kickstarter til at lave de fysiske komponenter af spillet; selve spilmekanikken er allerede udviklet, og der er tale om et spil, som er både enkelt nok til børn og stadig udfordrende for voksne.

Før du vælger, om du vil støtte Hexica, kan du downloade en papir-version fra projektets side, så du kan finde ud af, om det er noget for dig. Hvis du støtter Hexica på Kickstarter, kan du naturligvis få selve spillet som belønning, også i en skræddersyet udgave, samt notesbøger og T-shirts.

Projektet er p.t. en ottendedel finansieret og løber frem til 25. juni

 

Mangler din geografi en brik?
09_geografi_puslespilMed Scott Joyces kontinentpuslespil har du mulighed for at lære geografi på en lidt hyggeligere måde end med et støvet atlas. Der er ni forskellige puslespil, som er tiltænkt børn op til 11-12 år, og brikkerne er magnetiske, så de er lette at rydde holde styr på. Hvis landegrænserne i fremtiden skulle ændre sig, er det planen at lave nye brikker, så puslespillene aldrig bliver forældet.

Du har indtil 8. juni til at glæde din gamle geografilærer og kigge nærmere på de forskellige puslespil, som Scott Joyce tilbyder via Kickstarter.

 

Rumpen fra det ydre rum
10_angrebsmåsDet er en fugl! Det er et fly! Nej, det er … den flyvende angrebsmås! Joe Broggio har udviklet den flyvende angrebsmås, der er en lille, bevinget bagdel, som kan sprede skræk og rædsel i figurspil såsom Warhammer 40,000. Men lad os være helt ærlige: Der er intet skrivebord, som ikke ville tage sig bedre ud med en flyvende angrebsmås stående stolt og rank og klar til … hvad end en flyvende angrebsmås gør.

Projektet har i skrivende stund nået mere end ti gange det oprindelige mål, hvilket har fået bagmanden Broggio til at udvikle to nye figurer: Captain Buttbeard, en såkaldt heltemås, og en ”rumpagon”, som bedst kan beskrives som en dragemås iklædt en stilig tophat.

Du kan nå at støtte projektet og gøre din indre 13-årige evigt tilfredsstillet indtil den 28. maj.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :