fbpx

Legetøjsminder: Journalist Paula Larrain

/
/
img

Journalist Paula Larrain blev et kendt ansigt i de danske stuer, da hun i årene 2001 – 2007 var nyhedsvært på Danmarks Radio. Siden har hun arbejdet som selvstændig kommunikationsrådgiver på en række projekter og har sideløbende i 2012 taget initiativ til at starte netavisen Dit Perspektiv – et ugentligt opdateret, medie der med egne ord sigter efter at sætte nyhedsstrømmen ind i en sammenhæng og bringe den travle læser det allermest nødvendige fra ugen.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?
Mine bamser. Jeg havde mange af dem, men den allerbedste var Patan (udtales med blødt t). Det var en lille, opretstående hund i skotskternet tøj. Den fulgte mig overalt i min tidlige barndom og blev siden fulgt af et hav af andre bamser, som jeg nærede ægte kærlighed til. På et tidspunkt havde jeg 42, og de sov i min seng alle sammen. Hele vejen langs kanten lå de med dyne på, men selvfølgelig med hovedet ude, så de kunne trække vejret. Måske er det derfor, at jeg sover ret stille om natten. Fordi jeg skulle tage hensyn til alle disse vidunderlige væsener, som jeg krammede, snakkede med og holdt te-selskaber for.

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest som barn – uden nogensinde at have fået det?
Noget stort Lego af en slags. Når jeg kom på besøg hos andre, der havde Lego, mærkede jeg lykke over, at den slags fandtes, og at jeg var så heldig, at jeg måtte prøve! Det var bare alt for dyrt for mine forældre, der i det meste af min barndom var enten lige kommet til landet som flygtninge eller arbejdsløse. Så jeg plagede aldrig.

 

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?
Jeg var i lang tid ked af, at vi måtte efterlade alt i Chile, da vi flygtede – inklusive alt mit fine legetøj. Jeg har en kæmpestor familie dernede og fik store og mange gaver til jul og fødselsdag. Jeg havde for eksempel lige fået en legetøjsvaskemaskine, som så måtte gives videre til mine kusiner. Det var jeg rigtig ked af. Da jeg senere i Danmark mistede “Patan” var jeg utrøstelig i flere uger, og jeg fik i mange år efter stadig et stik i maven over, at han var blevet væk. Det eneste, som dulmede, var, når mine forældre overbeviste mig om, at han havde fået en ny ven og familie, der tog sig godt af ham.

 

Hvad leger du allerhelst med sammen med dine egne børn?
Lego! Jeg er stadig vild med at bygge Lego og har heldigvis en lille dreng, der ikke kan bygge det selv – endnu. Jeg blev faktisk lidt ked af det, da min store dreng var blevet stor nok til selv at bygge.

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på i dag og tænker, orv – gid, jeg havde haft det som barn?
ALT legetøj. Jeg havde kun bamserne og vist nok også en Daisy-dukke og nogle spil. Jeg var et udebarn, så jeg husker mest at have spillet en masse bold på gaden.

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?
Mit strikketøj. Jeg elsker al håndarbejde og det er som leg for mig at lave noget uhyre kompliceret. Og så elsker jeg quizer og Scrabble, så min iPad vil jeg for alt i verden ikke undvære.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :