fbpx

Test: Hexbugs er klar til kamp

/
/
img

De velkendte Hexbugs  er ikke kun vokset i størrelse – de har også fundet våben og rustning frem, så de kan udkæmpe dueller. Vi lod slaget stå mellem de summende robotter.

Året er 2087. I denne fjerne fremtid udkæmper fire videnskabelige akademier brutale dueller, for konkurrencen er hård mellem Caldera Prep Academy (rød), Bionika Academy (blå), Viridia Prep Academy (grøn) og Tronikon Tech (gul). Kampene er imidlertid ikke blodige, men udkæmpes af specialdesignede robotter.

hexbug test 1Sådan lyder historien på bagsiden af pakken med Hexbug Warriors Kamparena, ikke at det på nogen måde synes at fange 10-årige Felix’ interesse, da han øjner de seje Hexbugs – de skal blot pakkes ud så hurtigt som overhovedet muligt, mener han. Foruden to af de nye Hexbug Warriors indeholder pakken en lille kamparena, som umiddelbart synes en smule lav i kanterne. “De ryger da ud over,” lyder det fra Felix.

Det kræver voksenhjælp at klikke de to dele til arenaen sammen, men så ryger delene til gengæld heller ikke fra hinanden igen. De to Hexbugs er derimod klar til kamp med det samme, og bortset fra, at de er dobbelt så store som de almindelige Hexbug Nano, er de rent teknisk konstrueret efter helt samme princip. Inde i insektet sidder en lille elmotor, som får hele plastikvæsenet til at vibrere, og så kan det takket være dets mange små let bøjelige ben bevæge sig omkring.

hexbug test 2Det nye i Hexbug Warriors er, at de to insekter er udstyret med en lille LED-indikator på ryggen, som angiver, hvor meget helbred de hver især har tilbage. Samtidig er de begge udstyret med såvel rustning og våben. Når de så tørner sammen i kamparenaen registreres det af en lille sensor, og på et tidspunkt har det ene væsen har fået tilstrækkelig mange slag, for så skifter indikatoren til rød, krigeren er død og stopper med at bevæge sig. I hvert fald indtil den genstartes.

Imponerende nok ryger Hexbug Warriors ikke ud over arenaens lave kanter, men fræser i stedet rundt efter hinanden i en dødbringende jagt, hvor det er umuligt at sige, hvem der vil forlade kampen som sejrherre. Typisk varer kampene ikke mere end nogle minutter, før der er fundet en vinder – og det er som at være vidne til en lille boksekamp i hjemmet. Felix og hans lillesøster holder med hver sit insekt, og det kræver selvfølgelig sine regulære tilråb til plastikkombattanterne.

hexbug test 3Imidlertid er det tiden mellem kampene, der for alvor sætter gang i fantasien hos børnene. Her strippes insekterne nemlig for våben og rustning, og så byttes der ellers rundt på delene, så helt nykonfigurerede Hexbugs kan kaste sig ind i nye kampe. Det er en eksperimenterede leg, der ikke blot handler om, hvem der rent faktisk vinder, når duellen først sættes i gang, men lige så meget om fantasier og forestillinger om insekternes formåen med deres nye dele.

“Der er alt  for få dele,” er det største kritikpunkt fra Felix. Han synes, at mulighederne for at eksperimentere og sammensætte dele alt for hurtigt bliver udtømt. Samtidig kan han på pakken se, at nogle af de andre Hexbug Warriors i serien er udstyret med våben, som ser ekstra spændende ud. Specielt er det de bevægelige våben som savklinger og roterende sværd, som Felix mener, at han har behov for.

Hexbug Warriors Kamparena koster 149,95 kr. Enkelte Hexbug Warriors koster 69,95.
Hexbug Warriors Kamparena koster 149,95 kr. Enkelte Hexbug Warriors koster 69,95.

“Tør du havde den på tungen,” lyder udfordringen pludselig fra lillesøsteren. En udfordring der åbner helt nye muligheder for anvendelsen af Hexbug Warriors, men som også understreger, at dette er et stykke legetøj, der er sjovest i en social sammenhæng. Duellerne mellem insekterne er ganske enkelt kun underholdende, hvis der er andre børn at kæmpe imod.

Felix tunge er der forresten endnu, og det forlyder, at det er sjovt at have et vibrerende plastikinsekt i munden.

 

Produkterne var venligst stillet til rådighed af Top-Toy

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :