fbpx

Test: Rummets hårde halse mod de lede Lego–insekter

/
/
img

Lego har sendt et helt nyt rum-tema på gaden, og vi har overladt det største sæt i serien til målgruppen; nemlig en dreng på knap otte. Men står det distancen, går det i stykker i tide og utide – og er rum-Lego i det hele taget stadig lige så sjovt, som da far var dreng?

Lego Bug Obliterator (2)Lige siden 80ernes Lego Space har klodskoncernen fra Billund og millioner af fans haft et svagt punkt for store rumfortællinger, science-fiction og gerne et par laserkanoner hist og her.

Tænk bare på de flotte skalamodeller af NASAs rumfærger eller på serierne Alien Conquest og Space Police. For slet ikke at tale om den ekstremt succesfulde Lego Star Wars-satsning, der på 15.  år stadig sælger så godt, at selv Darth Vader ser dollartegn i sin galakse far, far away.

I år lancerede Lego endnu et rumtema af egen avl, nemlig Galaxy Squad med gennemført historie og arketyper; heroiske rumhelte og deres bomstærke robothjælpere mod lede ruminsekter, der naturligvis er grønne, for sådan er rumvæsener jo; det ved enhver!

SkalViLege.Nu har fået fingre i topsættet fra første lanceringsbølge, nemlig Bug Obliterator.

Lego Bug Obliterator_2William på knap otte år har værelset fyldt med Lego og er som sådan svær at imponere af (endnu) et nyt sæt. Men der var alligevel svær begejstring at spore, da han så den store boks, for ”den ser godt nok sej ud! Må jeg ikke godt åbne den? Hva’, far?”

Sættet indeholder to af seriens heltefigurer – Jack Fireblade og Ashlee Starstrider – foruden en robot og et ruminsekt med vinger og følehorn. Men hovedattraktionen er selvsagt fartøjerne, hvoraf heltenes store rumskib med aftageligt, pansret landgangsfartøj er langt det mest imponerende.

Insektet er knap så veludrustet, men dens krablefartøj, der mest af alt ligner en bevinget guldsmed, ser nu alligevel ganske frygtindgydende ud. Ikke mindst fordi det er udstyret med en kapsel, hvor uheldige helte kan holdes fanget. Måske indtil de skal fortæres langsomt og pinefuldt af sultne insekthorder hjemme i boet..?

Sættet består af mere end 700 dele, og vi havde egentlig ventet at skulle hjælpe William med at samle, for tålmodigheden er ikke altid lige stor, når sættene bliver svære. Men han kastede sig over opgaven med usædvanlig entusiasme og havde på under en time samlet insekt og guldsmedefartøj på egen hånd.

”Prøv lige at se HER! Er den ikke bare vild?”

En pavestolt William er knap færdig med alienflyveren, før han kaster sig over rumheltenes landgangsfartøj. Det er mere komplekst og tager længere tid at samle, men er alligevel ikke større, end at han selv kan løse opgaven uden hjælp.

Prioriteringen med at starte småt og slutte stort er et godt eksempel på, hvordan sættet her – nåja – bygger op, så barnet får mere og mere mod på udfordringerne. Og efter et par timers samlearbejde er landgangsfartøjet også færdigt, komplet med skjult missilplatform, der vippes op fra taget og er klar til kamp.

Lego Bug Obliterator 3Undertiden kommer legekammerater til hjælp med samlearbejdet. Men børnene klarer det faktisk selv og skal kun have hjælp enkelte gange, når en tidligere fejl gør det umuligt at komme videre med byggevejledningen. For det meste finder de endda fejlene selv og tager problemerne i opløbet på egen hånd.

Endelig kommer turen til det store rumskib, som – igen på egen hånd eller med hjælp fra kammeraterne – samles på et par dage. Kun afbrudt af detaljer som nattesøvn, skole og lektier.

”Se, så sætter man kampvognen fat på rumskibet, sådan.. Og så kan de flyve væk! Eller du kan tage vognen af og sætte den ned på jorden og så kan den køre efter insekterne og smadre dem, ikke?”

Legeværdien er høj, da sættets fire minifigurer og tre separate fartøjer med hver deres våbensystemer giver rig mulighed for at lege krig og bygge historier op ”og så kan jeg jo også lege med det sammen med alt det andet Lego, jeg har. Det er altså meget smart,” siger William.

Fartøjerne forekommer temmelig holdbare og fraregnet nogle lidt irriterende tapper på alien-flyverens haleparti, der let falder af, så skal der en del til, før modellerne går i stykker.

De er tydeligvis designet til at blive leget med i højere grad end f.eks. de kunstfærdige og ret skrøbelige storfigurer fra Ninjago-serien, der langt nemmere falder fra hinanden.

Lego Galaxy Squad Bug Obliterator koster 699 kr.
Lego Galaxy Squad Bug Obliterator koster 699 kr.

”Rumskibet har også en rigtig god størrelse, synes jeg. For det er godt nok stort, men ikke for stort. Jeg kan stadig sagtens flyve rundt med det uden at holde med to hænder. Og så kan man kæmpe mod hinanden. Det er det sjoveste,” siger William om sættet.

”Det er KLART det sejeste Lego-sæt jeg har. Og så er våbnene også rigtig fede!”

 

Produkterne var stillet til rådighed af Lego.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :