fbpx

Anmeldelse: Masser af inspiration til kreative børn og forældre

/
/
img

Forlaget Alvildas inviterer til at klippe, rive, male og klistre

Det lyder umiddelbart som et godt “tilbud”. Forsynet med Alvildas 365 ting du kan lave af pap og papir og et ordentligt lager af papir, pap, lim, tusser og farver skulle der være underholdning for kreative børn og tilhørende forældre i et helt år. Og det er der såmænd også og mere til, hvis alle projekterne i bogen skal bringes til live.

Alvildas 365 ting du kan lave af pap og papir (3)De 365 ting skal dog tages med en gran salt – og det på flere forskellige måder. Hovedparten af bogens 65 opslag er nemlig forslag til forskellige kollager og ikke tredimensionelle kreationer, og derfor er en “ting” fx også en fuldmåne over et landskab med forskellige pingviner, der så i sig selv udgør fem forskellige “ting” alt efter om de svømmer, står eller befinder sig i baggrunden. Det går derfor hurtigt med at komme op på de 365 “ting”.

Og jo, der er også en række tredimensionelle projekter at kaste sig over fra foldede papirmennesker over papdinosaurusser til toiletrullemus – der er blot ikke helt nok af disse konstruktionsprojekter, og Fiona Watt henvender sig tydeligt mere til piger end drenge i såvel emnevalg som streg og udtryk.

 

Ikke en manual men til inspiration

Med de forbehold på plads er bogens forskellige kollager imidlertid mægtig skønne og inspirerende, hvad end børn og forældre har lyst til at klippe, rive, male eller klistre – ligesom sværhedsgraderne er varierende og giver plads til alle børn uanset alder og evner. Der er rig mulighed for at lave noget fedt, også selvom hverken blyant eller saks er skruet naturligt på hænderne.

Alvildas 365 ting du kan lave af pap og papir (4)Alvildas 365 ting du kan lave af pap og papir er nemlig på ingen måde ment som en decideret manual, og er således også helt fri for at indeholde regulære skabeloner eller en overflod af anvisninger. I stedet vil bogens forfatter Fiona Watt langt hellere inspirere og sætte gang i fantasien med hendes farvestrålende opslag, hvor hun blot leverer de små skub, der skal til, før læserne selv overtager projekterne, og gør dem til deres egne.

Rent praktisk er det en fornøjelse, at bogen er forsynet med et solidt omslag og en kraftig spiralryg, der holder godt styr på siderne, og uden problemer gør det muligt at lade bogens ligge slået helt ud på de enkelte opslag.

 

Alvildas 365 ting du kan lave af pap og papir (1)Fiona Watt
Alvildas 365 ting du kan lave af pap og papir

Alvilda
128 sider
Pris: 199,95 kr.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :