fbpx

Legetøjsminder: Forfatter Kenneth Bøgh Andersen

/
/
img

Kenneth Bøgh Andersen har skrevet bøger, siden han gik i tiende klasse, men brugte i første omgang en del år på at få et hav af afslag og uddanne sig til lærer. Han debuterede i 2000 med fantasy-trilogien Slaget i Caïssa, og siden er det blevet til mere end 25 bøger. Her i blandt de populære Antboy-bøger om drengen Pelle, der efter at være blevet bidt af en noget usædvanlig tissemyre, har udviklet superkræfter. En film baseret på bøgerne får premiere den 10 oktober.

Selv er Kenneth Bøgh Andersen udgivelsesaktuel med bogen Julemandens død, som han selv beskriver som en barsk og voldsom kalenderhistorie for alle dem, der godt kan få lidt for meget af julen, og for alle dem, der ikke kan få nok. Og så for alle dem, der bare godt kan lide et stort eventyr.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?
Jeg samlede i stor stil på Star Wars-figurer og havde næsten hele samlingen. Dog lykkedes det mig aldrig at få fat i Boba Fett-figuren, som var en af de sejeste. Samlingen er nu gået i arv til mine børn. Der er jo stadig nogen – voksne – der samler på de figurer. Men så skal de helst være i original emballage og må ikke være åbnet. Det har jeg aldrig forstået. Legetøj er til for at blive leget med.

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest som barn – uden nogensinde at have fået det?
Jeg ønskede mig brændende Tusindårsfalken. Og Chewbaccas bælte. Nu kan det godt lyde, som om jeg er den store Star Wars-fantatiker, men det er jeg ikke. Det var jeg dog dengang. Det var alle drenge. Der var intet bedre end Star Wars. Og det er der på sin vis heller ikke i dag, og nu har jeg Tusindårsfalken. Eller … mine børn har. I Lego. Men jeg har været med til at samle den.

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?
Jeg havde en BMX-cykel, jeg var sindssygt glad for. En BMX 2000. Også kaldet en E.T.-cykel på grund af filmen. Det syntes jeg var et federe navn. E.T. var – og er – en af mine yndlingsfilm. Den var blå metallic farve med gule puder, supersej. Den blev stjålet en dag, jeg var til badminton. Jeg cyklede hele byen rundt for at finde den, for den var jo let at kende, men jeg fandt den aldrig.

Hvad leger du allerhelst med sammen med dine egne børn?
Vi spiller meget. Brætspil, kortspil, boldspil – især fodbold. Mine børn har aldrig været – og det har jeg heller ikke selv været – særlig gode til at sætte sig ned og bare lege. Der skal helst være noget … ja, på spil.

Er der noget legetøj, du bare kigger på i dag og tænker, orv – gid, jeg havde haft det som barn?
En fjernstyret helikopter. Det ville jeg sgu gerne have haft. Det vil jeg stadig gerne have.

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?
Er en bog et legetøj? Det er i hvert fald mit svar. Der er intet – og har aldrig været – noget, der slår en god bog og de fantastiske verdener, der kan udspringe af blot 28 bogstaver. En bog er en utrolig opfindelse.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :