fbpx

Affaldsmonstre hærger børneværelset

/
/
img

Affaldsmonstre hærger børneværelset (1)Blandt lossepladsen uhumske bjerge af affald, dens floder af slim og andre ulækre landemærker hærger skraldespandenes bander. Alt fra rådne meloner og ormeinficerede kålhoveder til kasserede computerskærme og revnede vaser er blevet bragt til live, og deres mange interne opgør udspiller sig i en tåge af stank og fluer. Velkommen til Trash Town.

”Vi havde fra starten sat os for, at vi ville gribe fat i nogle af de temaer og lege, som drenge elsker, og vi vidste, at vi gerne ville skabe en række figurer baseret på en verden af affald – konceptet lå derfor hurtigt fast. Så var det blot et spørgsmål om at udvikle de enkelte figurer og finde frem til det svampede materiale, som de er lavet i,” fortæller Rebecca Little fra den australske legetøjsproducent Moose Enterprise.

Det er Moose Enterprise der internt i deres udviklingsafdeling har opfundet konceptet bag legetøjsdillen Trash Pack, hvor affaldsmonstre gemmer sig i små plastik skraldespande. En legetøjsdille der netop er blevet udvidet med sin fjerde serie af monstre og for længst har spredt sig ud over relaterede legetøjsprodukter.

Affaldsmonstre hærger børneværelset (4)

Når designerne fra Moose Enterprise går i gang med at designe en ny serie af Trash Pack, starter de med at finde frem til de fem til syv hold, som seriens figurerne indgår i – i serie 4 er det fx hold som Hard Rubbish, der henter holdmedlemmerne blandt kasserede lamper, stole med videre. Eller Bin-Sects, hvor holdet, som navnet antyder, består af insekter der lever blandt affaldet.

”Når vi først har fundet frem til holdene, sætter vi os sammen og brainstormer på hvilke figurer, der kunne høre til de enkelte hold – og det er ikke svært at finde på. Ofte har vi langt flere ideer til figurer, end vi har plads til i en serie,” forklarer Rebecca Little.

Hun fortæller, at det primære designkrav til monstrene er, at de hver især skal være så ulækre som muligt. Så længe monstrene er baseret på ting, som kan findes blandt affald, så er der ingen grænser – i hvert fald ikke så længe at monstrene rent tematisk er egnet til børn.

”Vi oplever, at børnene bruger monstrene til alle mulige former for lege – lige fra rollelege til pynt på værelset eller placeret for enden af blyanterne i deres penalhus. Men det der synes at være mest populært, er at stille samlingen af figurer op på række og tage fotos af dem,” slutter Rebecca Little.

Affaldsmonstre hærger børneværelset (2)

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :