fbpx

Legetøjsminder: Filminstruktør Ask Hasselbalch

/
/
img
Filminstruktør Ask Hasselbalch (til venstre) i selskab med Oscar Dietz (Antboy) og Nicolas Bro (Loppen)
Filminstruktør Ask Hasselbalch (til venstre) i selskab med Oscar Dietz (Antboy) og Nicolas Bro (Loppen)

Som filminstruktør har den 34-årige Ask Hasselbalch en lang række kortfilm bag sig – blandt andet har hans afgangsfilm fra den alternative filmskole Super16 ’Vilddyr’ deltaget i flere internationale festivaler. Hans spillefilmsdebut sker imidlertid med filmatiseringen af Kenneth Bøgh Andersens bøger om Antboy.

Antboy, der handler om den 12-årige Pelle, som får superkræfter efter at være blevet bidt af en myre, har dansk biografpremiere den 3. oktober.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?
Det bedste stykke legetøj jeg havde, var et parkeringshus, som min far havde bygget til mig. Det var lavet af træ og havde sådan nogen ramper og rum, hvor jeg kunne gemme mine He-Man-figurer. Normalt bor He-man i Castle Grayskull, men hjemme hos mig boede han altså i et parkeringshus.

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest som barn – uden nogensinde at have fået det?
Jeg kan huske, at man nede i BR legetøj kunne købe en hemmelig agent kuffert. Den indeholdt et samlesæt, så den vedlagte pistol kunne blive til et super sejt gevær med lyddæmper. Derudover indeholdt den også tre forskellige lejetøjspas med forskellige identiteter plus en håndgranat og håndjern. Hvor sejt var det lige!

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på i dag og tænker, orv – gid, jeg havde haft det som barn?
Jeg er jo vokset op i en tid uden internet og onlinespil. Det ville jeg super gerne have haft adgang til, da jeg var barn. Alting var bare lidt mere besværligt og svært at få adgang til.

 

Er der et stykke legetøj, som du bare aldrig nogensinde har kunnet se pointen i?
Jeg må tilstå, at jeg aldrig har forstået ideen bag Lego. Jeg har altid syntes, at det var dødkedeligt at lege med. Jeg ville hellere ud og lege med plastikskydevåben og action-figurer end at sidde og fedte rundt med farvede plastikklodser. Det var overhovedet ikke mig.

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?
Jeg købte for nylig en Christopher Reeve Superman-figur, som står hjemme hos mig. Den er meget livagtig og ligner Superman fra den gamle film på en prik. Godt nok er den ikke lifesize, men den er superflot og meget detaljeret.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :