fbpx

Hvad skal du bruge til Disney Infinity?

/
/
img

Guide til Disney Infinitys forskellige figurer, Power Disc og Play Sets

Disney Infinity er ikke blot spillet, hvor Disney mange forskellige universer har mulighed for at møde hinanden i den virtuelle spilverden. Det er også et spil, hvor fysiske legetøjsfigurer vækkes til live på skærmen, så snart de placeres på den såkaldte Disney Infinity Base.

Der er allerede udkommet en lang række forskellige figurer til Disney Infinity foruden de såkaldte Play Sets, Sidekick-pakker og poser med Power Disc. Vi har derfor lavet en lille guide, så du kan få overblikket over, hvad der egentlig er behov for at investere i til spillet.

Først og fremmest er det imidlertid vigtigt, at du er klar over, at Disney Infinity ikke kun er et enkelt afgrænset spil, men i lige så høj grad en platform for flere forskellige spiloplevelser. Disney Infinity består dels af spilelementet Toy Box, som er et såkaldt sandkassespil, hvor du selv kan opbygge verdener, spiloplevelser med videre og lade figurer fra forskellige Disney-universer lege sammen – kun mangel på fantasi sætter grænser.

Men samtidig benytter Disney Infinity sig også af det der hedder Play Sets, som er mere almindelige spiloplevelser med historier og missioner i en færdigdesignet spilverden knyttet til nogle af Disneys mange forskellige animations- og filmuniverser. Disse Play Set-spilverdener kan kun spilles med de figurer, som hører hjemme i det specifikke univers.

   Læs også: Disney Infinity 3.0 er lykkens gang

 

Hvad skal du bruge til Disney Infinity (6)Disney Infinity Starter Pack

Du har brug for startpakken for at komme i gang med Disney Infinity, og du skal selvfølgelig sørge for at købe den startpakke, der passer til den spillekonsol, som du spiller på. Du skal være opmærksom på, at Disney Infinity til Wii ikke understøtter onlinefunktionerne og kun understøtter multiplayer i Toy Box men ikke i Play Set. Nintendo 3DS-versionen er et helt andet spil, der blot benytter de samme figurer, og derfor hverken har Toy Box eller Play Set.

Startpakken indeholder selve Disney Infinity-softwaren, som åbner op for Toy Box-oplevelsen på din spillekonsol, og gør det muligt at bruge Play Sets. Med i pakken medfølger også den såkaldte Disney Infinity Base, som både Disney Infinity-figurerne, Play Sets samt Power Disc skal placeres på for at dukke op på fladskærmen.

Startpakken indeholder tre Disney Infinity-figurer: Captain Jack Sparrow fra Pirates of the Carribian, Sulley fra Monsters University og Hr. Utrolig fra De Utrolige. Som med alle Disney Infinity-figurer er disse ikke bundet til en bestemt konsol, men kan benyttes med alle versioner af spillet.

Det Play Set, den transparente plastikdims med den sekskantede bund, som følger med startpakken er i virkeligheden et tre-i-et Play Set. Det indeholder tre forskellige spil, der er knyttet til henholdsvis Pirates of the Carribian, Monsters University og De Utrolige. For at kunne spille to sammen i en Play Set-spilverden, skal du bruge to figurer, der hører hjemme i spillets univers.

 

Hvad skal du bruge til Disney Infinity (4)Sidekick-pakker

Fordi det kun er muligt at spille to sammen i startpakkens Play Set, hvis du har to figurer, der hører hjemme i de respektive Disney-universer, er der blevet lanceret et par såkaldte Sidekick-pakker. Dette er pakker med tre forskellige figurer som matcher startpakken figurer.

Den ene pakke indeholder figurerne Elastipigen (De Utrolige), Barbossa (Pirates of the Carribian) og Mike (Monsters University). Den anden Sidekick-pakke i butikkerne fokuserer på de mere skurkagtige figurer Syndrome (De Utrolige), Davy Jones (Pirates of the Carribian) og Randy (Monsters University).

Alle figurerne sælges også enkeltvis, og der er ingen forskel på disse versioner og så dem der er inkluderet i Sidekick-pakkerne. Blot er det en anelse billigere at købe de tre figurer samlet.

 

Hvad skal du bruge til Disney Infinity (7)Løse figurer

Der er allerede lanceret en lang række forskellige figurer til Disney Infinity, der alle kan bruges til samtlige versioner af spillet uanset hvilken spillekonsol, som du spiller på. Alle figurerne kan deltage i Disney Infinitys Toy Box samt i den Play Set-spilverden, hvor de hører hjemme – for eksempel kan figurerne Elastipigen, Dash, Violet og Syndrome alle bruges i det Play Set, der er baseret på De Utrolige.
Hvad skal du bruge til Disney Infinity (5)

Der bliver også udgivet enkelte Disney Infinity-figurer, hvor der ikke er noget tilhørende Play Set. Dette gælder blandt andet figuren Jack Skellington fra filmen The Nightmare Before Christmas eller Mickey Mouse fra Troldmandens Lærling-sekvensen i Fantasia. Disse figurer kan kun bruges i Toy Box.

Endelig er der også lanceret en specialudgave af Lynet McQueen i en såkaldt krystaludgave, hvor figuren er lavet i transparent plast. Denne figur har lidt forbedrede evner i spillet i forhold til den almindelige version af figuren. Lignende krystaludgaver er også planlagt af andre Disney Infinity-figurer.

 

Hvad skal du bruge til Disney Infinity (5)Play Set-pakker

En Play Set-pakke indeholder to figurer fra det samme Disney-univers samt et tilhørende Play Set. Et sådant Play Set kan på mange måder betragtes som et helt nye spil i sig selv, der så bruger Disney Infinty som sit udgangspunkt. Når den transparente Play Set (der fx er udformet som Piston Cup-pokalen det Play Set som er baseret på filmen Biler) placeres på Disney Infinity Basen, aktiveres den nye spilverden.

Foruden de to figurer som følger med i en Play Set-pakke, vil der ofte også blive lanceret en række løse figurer baseret på samme Disney Univers. Alle disse figurer fungerer selvfølgelig både i det Play Set, som de relaterer til, samt i Toy Box-spilverdenen.
Der er i skrivende stund lanceret tre forskellige Play Set-pakker baseret på henholdsvis Biler, Lone Ranger og Toy Story.

 

Hvad skal du bruge til Disney Infinity (8)Power Disc

Power Disc er små sekskantede eller runde plastikskiver, som placeres på henholdsvis på Disney Infinity Basens sekskantede felt eller under en Disney Infinity-figur, og på den ene eller anden måde har indflydelse på spillet.

De runde Power Disc’, som placeres under en Disney Infinity-figur på basen, giver figuren særlige evner som at den for eksempel kan gøre mere skade eller finde mere rov. Der kan maksimalt placeres to Power Disc’ under en figur, men visse kombinationer af Power Disc’ giver ekstra bonusser – du må eksperimentere dig frem.

Der findes to typer af de sekskantede Power Disc. Dem med orange kant repræsenterer forskelligt udstyr som for eksempel Askepots vogn eller Carl Frederiksens stok (fra filmen Op), som dukker op i Toy Box, når Power Disc’en er placeret på Disney Infinity Basen.
Power Disc’ med en lilla kant repræsenterer i stedet forskellige temaer, som hele Toy Box-oplevelsen pakkes ind i så længe skiven er placeret på Disney Infinity Basen. Det kan for eksempel være et undervandstema fra Find Nemo eller omgivelserne fra Alice i Eventyrland.

Der kan maksimalt placeres tre af de sekskantede Power Disc’ på Disney Infinity Basens sekskantede felt.

Power Disc’ sælges i små lukkede poser, der hver indeholder to skiver – du kan altså ikke se, hvilke Power Disc’ du ender med at købe. På den måde fungerer Power Disc’ ligesom samlekort, og der er også nogle Power Disc, som er mere sjældne end andre. Ligesom med samlekort vil der løbende blive lanceret nye serier af Power Disc’.

   Læs også: Hvad skal du bruge til Disney Infinity 2.0

 

 

Kilder:
Morten Skovgaard fra computerspilmagasinet Gameplay
Disney

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :