fbpx

Legetøjsminder: Forfatter Merlin P. Mann

/
/
img

Som forfatter er Merlin P. Mann bedst kendt for Taynikma-serien, skabt i samarbejde med kollegaen Jan Kjær. Serien har solgt mere end en halv million eksemplarer i 13 lande. Selv kalder han Taynikma for en særlig blanding af fantasy-roman og manga-inspireret tegneserie, hvor tekst og billede vikler sig ind i hinanden og giver en medrivende læseoplevelse.

Merlin P. Mann er født i 1971 i Californien, men er opvokset i Danmark med en dansk mor og en amerikansk far. Forfatterlysten spirede i det danske rollespilsmiljø, og siden har Mann forfattet såvel bogversioner af Disney- og Pixar-film som idégrundlaget for Tv2-julekalenderen: Jul i Valhal.

I 2011 afsluttede han en 1-årig Master Class fra Den Danske Filmskole og har siden levet af at skrive filmmanuskripter og radiodramatik ved siden af sine egne bøger, blandt andet sci-fi-serien Alienberg Agenterne, hvor 3. bind udkommer i 2014.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?
Lego. Intet over; intet ved siden af. I min barndom i Odense boede vi i en lejlighed med tilhørende nedlagt bagerforretning, der vist egentlig skulle indrettes til beboelse, men i stedet blev brugt som overdimensioneret vaskerum. Her blev to spiseborde i forlængelse af hinanden til fundamentet for den største Lego-by nogensinde. Kun Legoland kunne konkurrere. Det var mit paradis, og hverken løfter om dessert eller tivoli-ture fik mig frivilligt derfra.

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest som barn – uden nogensinde at have fået det?
Da jeg blev ældre var det Star Wars figurerne, der blev det foretrukne samlerobjekt. På det tidspunkt var vi flyttet til Espergærde i Nordsjælland, og i det lokale center havde legetøjsforretningen lavet en vinduesudstilling med blandt andet den store ”vralter” fra Imperiet Slår Igen, AT-AT Walkeren. Jeg må have kostet en formue i vinduespuds, for hver dag stod jeg og trykkede næsen flad mod ruden og stirrede ind på den forjættede AT-AT, der stod i den uhyrlige sum af 499,- Et fuldkommen uopnåeligt beløb for mig – og jeg var blevet for stor til at ønske mig legetøj, så jeg fik den aldrig. I dag er det så computerskærmen jeg trykker næsen flad mod, når jeg tjekker den på e-bay. $129 står den i. Men jeg tør ikke købe den af frygt for at ødelægge magien.

 

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?
Jeg havde med stort møje og besvær hæklet en grøn larve, som jeg var meget stolt af. Den boede sammen med min absurd store samling af sovedyr. En dag var den dog kommet på afveje, og jeg nåede lige akkurat at se den forsvinde ind i støvsugeren! Jeg forlangte naturligvis at min mor åbnede støvsugerposen og gravede garn-larven frem – men hun nægtede. Jeg har stadig ikke tilgivet hende for det.

 

Hvad leger du allerhelst med sammen med dine egne børn?
Det var sammen med min nu voksne søn, at jeg fik nogle af mit livs fedeste computerspilsoplevelser, bl.a. Final Fantasy X og Half-Life 2. Jeg havde aldrig selv formået at gennemføre de store episke spil, men sammen var vi et power team, hvor min søn styrede controlleren, og jeg knækkede gåderne.
I dag har jeg fire hjemmeboende døtre, og her elsker jeg især at lave puslespil med min næstyngste på tre år. Hun er totalt pusle-autist, og vi kan få timer til at gå med at ligge på gulvet og rode med brikkerne.

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på i dag og tænker –orv, gid jeg havde haft det som barn?
Skylanders er et cool koncept! Jeg elsker kombinationen af det digitale og det håndgribelige legetøj. Tilbage i 2001 var jeg involveret i udviklingen af et Pokemon-inspireret samlekortskoncept, der legede lidt med nogle af de samme tanker. Det var udtænkt af Martin Rauff, der senere blev landskendt som Spilmester Martin fra Barda og gik ud på, at man kunne skrabe koder på kortene og bruge væsnerne i en digital udgave. Hvis teknologien havde været længere fremme, var det med garanti blevet et verdenshit!

 

Er der et stykke legetøj, som du bare aldrig nogensinde har kunnet se pointen i?
Dampmaskinen. Tilbage i min barndom i 70’erne var noget af det hotteste, man kunne ønske sig en mini dampmaskine. Så vidt jeg kunne regne ud, kunne den ikke lave andet end at få et hjul til at dreje rundt, og jeg fattede absolut ikke fascinationen. Det gør jeg stadig ikke.

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?
Jeg ville så gerne kunne være original og sige, at det var nogle fancy nye brætspil, en fjernstyret dims eller måske en samling af manga-figurer. Men nej. Som 99% af alle voksne er det min smartphone, der tager pladsen. Jeg får åndedrætsbesvær, hvis jeg er afskåret fra min iPhone i mere end ti minutter og jeg SKAL nå mit daglige spil Subway Surfer uanset hvad.
Jeg håber dog inderligt, at jeg en dag vil tage min gamle samlesæts-hobby op igen. Der er så mange seje 1/35 WWII sæt fra Tamiya eller klassiske 1/72 Airfix fly, jeg aldrig fik samlet som barn. Jeg kan næsten ikke vente til jeg bliver pensionist!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :