fbpx

Legetøjsminder: Forfatter Nicole Boyle Rødtnes

/
/
img

Forfatteren Nicole Boyle Rødtnes’ allerførste bog fra folkeskoletiden ligger stadig på hendes computer – og der bliver den liggende, for den er ikke særlig god fortæller hun. Men den satte gang i lysten til at blive forfatter, hvorfor hun i 2003 stiftede foreningen HUF – Håbefulde Unge Forfattere og i 2008 blev optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur.

Debuten kom med fantasy-serien Skeletter i Skabet fra 2010, og siden er det blevet til en lang række bøger for børn og unge. Senest har Nicole Boyle Rødtnes udgivet de to første bøger i serien Zombie-jæger, og når der til januar sættes gang i afstemningen til børnelitteraturprisen Orlaprisen 2014 er hendes roman Elverskud – Skæbnedans blandt de nominerede.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?
Mine bamser. Min tvillingesøster og jeg havde helt vildt mange bamser og inspireret af en japansk anime, der hed Silver Fang, legede vi, at alle bamserne skulle optrænes til at være bjørnehunde. Også selvom nogle af bamserne var kaniner og dinosaurer.

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest som barn – uden nogensinde at have fået det?
Lego Duplo zoologisk have. Jeg var helt forelsket i det, men vi fik det aldrig. Så i stedet måtte jeg lege med det enten hos venner eller i børnehaven, så snart jeg kunne komme til det. Hvilket ikke var så tit, da der var rift om det i børnehaven.

 

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?
Min haj-bamse ”Haji”, som jeg fik af min far en gang, hvor han var hjemme på besøg (han boede i udlandet i mange år). Bamsen var meget naturtro lavet og lignede en rigtig hvidhaj. Jeg havde ham liggende på toppen af min reol helt til jeg flyttede hjemmefra, hvor han forsvandt.

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på i dag og tænker – orv, gid jeg havde haft det som barn?
Dream Lites bamser. Bamser der udover at være søde kan projektere en stjernehimmel op på væggen, når man skal sove. Sådan en ville jeg have elsket som lille, især fordi jeg nogen gange var lidt mørkeræd som barn.

 

Er der et stykke legetøj, som du bare aldrig nogensinde har kunnet se pointen i?
De der ansigter, men kan lave om på. Det er sådan lidt modellervoks-agtigt. Jeg fik faktisk en engang, men synes ikke, det var særlig interessant. Ja, så kunne den blive tynd og tyk i hovedet, men hvad er det sjove i det?

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj? 
Det er faktisk stadig mine bamser. Jeg er begyndt at samle på naturtro bamser, og jeg har en hemmelig drøm om at starte et bamsemuseum. Ikke med sjældne eller gamle bamser, men hvor der blev indrettet forskellige udstillinger, så der fx var et polarområde, hvor der var isbjørne og hvalbamser, et savanneområde med løver, giraffer, antilopper og næsehorn osv. Alt i udstillingen skulle laves af bamser også træer og blomster. Om det nogensinde sker ved jeg ikke, men jeg kan godt lide at forestille mig det.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :