fbpx

Ghostbusters lanceres som Lego

/
/
img

Filmklassiker fra firserne bliver det næste Lego CuuSoo-projekt

Det er 30 år siden filmen Ghostbusters fik premiere i biograferne, og senere i år dukker såvel den ombyggede ambulance Ecto 1 som filmens fire hovedpersoner op i Lego-butikker verden over. Lego kan nemlig fortælle, at et Lego-sæt baseret på Ghostbusters bliver det syvende sæt, som tager turen fra onlinefællesskabet Lego CuuSoo til et officielt produkt.

”Jeg voksede op med en kærlighed til Lego, computerspil og film som Ghostbusters. Så det at kunne være med til at designe et officielt Lego-sæt baseret på Ghostbusters, det er en drøm, der går i opfyldelse,” fortæller Lego-byggeren Brent Waller.

Brent Waller lagde sit Ghostbusters-projekt online på Lego CuuSoo i marts sidste år – et onlinefællesskab hvor brugerne kan stemme på de projekter, som de gerne ser realiseret som officielle projekter. Når et projekt opnår 10.000 stemmer, hvilket Brent Wallers projekt gjorde i august, tages det videre til et bedømmelsesudvalg nedsat af Lego.

Læs også: Lego Ghostbusters er en barndomsdrøm gået i opfyldelse

Dette udvalg kigger på, om det er muligt at realisere de enkelte projekter som et rigtigt Lego-produkt – en beslutning der blandt andet skal tage hensyn til de kommercielle muligheder, licensrettigheder, stabilitet, legekvaliteter med videre. Det er en proces, som blandt andet Legos oprindelige Minecraft-sæt og sidste års Tilbage til Fremtiden også har været igennem.

Brent Waller, der til daglig arbejder som lead environmental artist på computerspillet Satellite Reign, havde i sit oprindelige forslag på Lego CuuSoo bygget Ecto 1, minifigurer af filmens hovedpersoner Peter Venkman, Ray Stantz, Egon Spengler og Winston Zeddemor samt den brandstation, der i filmen fungerer som hovedkvarter for Ghostbusters.

Det endelige Lego Ghostbusters-sæt kommer dog ’kun’ til at indeholde minifigurerne samt Ecto 1. Designet på det endelig sæt kommer ifølge Lego til i overvejende grad at være baseret på Brent Wallers modeller, men der er endnu ikke frigivet billeder af det færdige produkt – billederne herover er derfor fra det oprindelige Lego CuuSoo-projekt.

Der er heller ikke fastsat hverken lanceringsdato eller pris – men sættet lanceres senere i år.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :