fbpx

Nye fjernstyrede droner fra Parrot

/
/
img

Det er efterhånden fire år siden teknologifirmaet Parrot lancerede den første version af deres Parrot AR Drone – en legetøjsdrone, eller quadrikopter, der kunne fjernstyres via en smartphone eller tablet. Det flyvende stykke legetøj fik forrige år en teknologisk forbedret efterfølger, og her i 2014 bliver gør Parrot plads til to helt nye fjernstyrede enheder.

På Teknologimessen CES, som i disse dage løber af stablen i Las Vegas, har Parrot derfor kunnet præsentere henholdsvis Parrot Minidrone og Parrot Jumping Sumo.

Parrot Minidrone er, som navnet også mere end antyder, en mindre version af den velkendte flyvende drone. Flyvestabiliteten skulle ifølge Parrot være på niveau med professionelle droner, men den fjernstyres fortsat via smartphone eller tablet. Parrot Minidrone kan samtidig udstyres med et par ultra-lette hjul, så den er i stand til at klatre på væggene.

Parrot Jumping Sumo holder sig i udgangspunktet på jorden, og beskrives af Parrot som halvt robot og halvt insekt med en stor manøvredygtighed, så den uden videre kan foretage 90 graders sving. Det lille fjernstyrede køretøj kan også hoppe op til 80 cm op i luften, og fjernstyres ligeledes via smartphone eller tablet.

De to nye fjernstyrede enheder lanceres i løbet af 2014, men hverken det præcise tidspunkt eller priserne er endnu fastsat.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :