fbpx

Test: Minecraft og Lego leger godt sammen

/
/
img

Lego har ikke behov for mere end ti gange ti gange ti centimeter for at indfange essensens i computerspillet og fænomenet Minecraft, som fortolkes i de to Lego-sæt The Village og The Nether, som blev lanceret i slutningen af sidste år.

”Det er en Villager og en Zombie … og så en gris,” konstaterer den inkarnerede Minecraft-fan Felix på 11 år, så snart han får æsken med Lego Minecraft – The Village mellem hænder. Som klodserne i de små poser pakkes ud og de to byggevejledninger findes frem, begynder historierne om computerspillets verden også at strømme ud i takt med at klodserne trykkes på plads.

”Det nedenunder med skinnerne er en forladt mine – der kan nemt være Cave Spiders inde. Oven på ligger landsbyen, så kan man handle med Villagers og bytte sig til smaragder. Men jeg kan ikke se nogen smed. Måske er bygningen et bibliotek, hvor man kan finde bogreoler. Og der bagved er kanten til et bjergområde, hvor der er sådan nogle små træer som ligner juletræer. Og så er der en mark,” fortæller Felix.

Målgruppen for Lego Minecraft ved ganske givet langt mere om spillet end der er plads til at fortælle i den korte introduktion, som gives til spillets univers på byggevejledningens første opslag – det står klart, som byggeriet hurtigt skrider frem. Legos byggevejledning er i vanlig stil enkel og pædagogisk opbygget, men fordi de fire moduler, som The Village-sættet består af, primært bygges op af 1×1 klodser, plader og fliser, bliver samlearbejdet lidt kedeligt, synes Felix.

Til gengæld har de mange små fine detaljer i The Village sat gang i både fantasien og spillelysten, og så snart sættet er bygget færdigt, er det nødvendigt at holde en pause fra Lego, for i stedet at kunne kaste sig over Minecrafts virtuelle klodser.

Lego lancerede deres første Minecraft-sæt i 2012, efter det havde klaret sig gennem Lego Cuusoo, der er et onlinefællesskab, hvor Lego-entusiaster har mulighed for at uploade deres egne forslag til Lego-produkter. Brugerne kan så stemme på de projekter, som de synes bedst om, og hvis et projekt opnår 10.000 stemmer, tager Lego det med i et vurderingsudvalg.

Minecraft-projektet opnåede de 10.000 stemmer på få dage, og derfor kiggede Lego på projektets praktiske realiseringsmuligheder, legekvaliteter og ikke mindst rettigheder. Den sidste del var imidlertid nem at få på plads, da det Mojang, spiludvikleren bag Minecraft, der oprindeligt havde lagt projektet på Cuusoo.

Det første Minecraft-sæt blev en stor succes, og derfor er det ikke overraskende, at Lego har valgt at udvide serien af produkter med henholdsvis The Village og The Nether – disse to sæt har imidlertid ikke været omkring Lego Cuusoo-fællesskabet, men er designet internt i Legos udviklingsafdeling.

Tilbage ved klodserne og The Nether-sættet påpeger Felix, at de to Ghasts-figurer, der sammen med en Zombie Pigman følger med sættet, er nemmest at slå ihjel med en bue, da de normalt flyver omkring. Hans lillesøster mener imidlertid, at de mere ligner flyvende babyhoveder end spøgelser.

”Man skal gennem portalen der, for at komme til The Nether,” fortæller Felix om den lille sorte og lilla portal han lige har bygget: ”Man tager derned for at finde materialer at bygge med, eller for at finde fjender at slås med – og der er masser af lava.” Der er desværre ikke ligesom i The Village særlig meget at fortælle om The Nethers øvre del, da det i spillet slet ikke er et sted, man normalt ville kunne være, mener Felix.

The Nether-sættet er en smule mere drilsk at gå til de steder, hvor der skal sættes sorte klodser på sorte klodser – det gør byggevejledningen sværere at aflæse. Ligesom The Village består The Nether også mest af de helt små klodser, som keder Felix lidt at bygge med, og som for hans søster viser sig at være meget svære at sætte ordentligt sammen.

Både The Village og The Nether er fyldt med gode detaljer, synes Felix – også selvom der er en række ting som ikke helt er magen til dem i spillet. De fire moduler, som hvert sæt består af, kan frit sættes sammen, så det på den måde er muligt til dels at bygge sin egen Minecraft-verden – ligesom de to nye sæt selvfølgelig kan kombineres med hinanden samt Minecraft-sættet fra 2012.

Lego Minecraft-sættene The Village og The Nether er ganske givet sjovest at samle for børn, der allerede har et forhold til selve computerspillet, så de mange fine detaljer giver mening. Sættene er samtidig en oplagt mulighed for at få en samtale med sit barn om Minecraft, uden at det skal foregå ved computerskærmen.

Det er dog langtfra sikkert at der er nok med legekvaliterne i sættene til, at de kan trække opmærksomheden væk fra den virtuelle Lego-verden, som Minecraft på mange måder er. Men i så fald er begge sæt flotte at have stående som samlerobjekter.

 

Lego Minecraft produkterne er kun til salg i Legos egne butikker samt i Legos onlineshop.

 

lego minecraft test (2)Lego Minecraft – The Nether
Produktnummer: 21106
Pris: 299,95 kr.

 

 

 

lego minecraft test (8)Lego Minecraft – The Village
Produktnummer: 21105
Pris: 299,95 kr.

 

 

 

Produkterne var stillet til rådighed af Lego.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :