fbpx

Anne Franks legetøj på museum

/
/
img

Kort før Anne Frank og hendes familie gemte sig for nazisterne, overlod hun sit legetøj til Toosje Kupers – en ikke jødisk veninde fra nabolaget som hun havde leget med, så hun kunne passe på det for hende. Det var en æske med Anne Franks samling af kugler, et tesæt samt en bog.

Toosje Kupers beholdte legetøjet til efter Anden Verdenskrigs afslutning, og ville have givet dem tilbage til Otto Frank, Anne Franks far, der var det eneste medlem af familien, som overlevede Holocaust. Men han gav Kupers lov til at beholde legetøjet, hvilket hun gjorde.

Nu knap 70 år senere i forbindelse med en flytning genfandt den i dag 83 årige Toosje Kupers legetøjet. Hun har valgt at forære sagerne til Museet Anne Franks hus i Amsterdam, der lader æsken med kugler indgå i udstillingen The Second World War in 100 Objects, som åbner i Rotterdam i denne uge.

“Så mange mennesker kender til Anne Frank på grund af hendes dagbog, der som bekendt blev skrevet under usædvanlige omstændigheder. Men æsken med kugler minder os om, at hun bare var en lille pige,” mener Teresien da Silva fra Anne Franks hus.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :