fbpx

Lego sat på plads af syvårig pige

/
/
img

Lego sat på plads af syvårig pige_2Da amerikanske Charlotte Benjamin for nylig var i en butik blev hun skuffet over Lego. Hun synes at der var langt flere Lego-drenge- end pige-figurer – og at det tilmed så ud til, at drengene havde det langt sjovere end pigerne.

Men i stedet for blot at konstatere disse forskelle valgte den unge kønsbevidste pige at sende et brev til Lego. Et brev som hendes far efterfølgende valgte at dele et foto af brevet på internettet, hvor det i løbet af i dag har fået sit helt eget virale liv – og startet en række debatter rundt omkring i diverse internetfora.

Charlotte Benjamins brev til Lego lyder som følger:

Kære Lego

Mit navn er Charlotte. Jeg er syv år gammel og elsker Lego. Men jeg kan ikke lide at der er flere Lego-drengefigurer og næsten ingen Lego-piger. I dag var jeg i en butik og så Lego i to afdelinger. Den lyserøde (piger) og den blå (drenge). Det eneste pigerne laver er at sidde derhjemme, gå til stranden og shoppe. Og de havde ikke noget arbejde. Men drengene tog på eventyr, arbejdede og svømmede endda med hajer. Jeg vil gerne have, at I laver flere Lego-pigefigurer og lader dem tage på eventyr og have det sjovt, OK!?!.

Tak. Fra Charlotte.’

 

Vi har selvfølgelig spurgt Lego, om de har svaret på Charlotte Benjamins brev, og fra Lego lyder den officielle tilbagemelding således:

Vi er taknemmelige for at vi har et produkt som så mange børn verden over beskæftiger sig med. Hvert år er der hundrede tusinder af børn fra hele verden, som henvender sig til os, når de har leget med vores produkter, for at give og positiv feedback og forslag til, hvordan det kan gøres bedre. Vi svarer alle de kunder, som henvender sig til os, og dette svar forbliver en sag mellem os og kunden, medmindre selvfølgelig kunden vælger at offentliggøre svaret.

Generelt mener vi at legen med Lego henvender sig til børn af begge køn og i alle aldre. Det at bygge med Lego, er med til at gøre børn mere kreative. Det er derfor vores mål at tilbyde ethvert barn, uanset deres alder, køn eller interesser, en relevant Lego-legeoplevelse.

Vi har en række forskellige kvindelige minifigurer i vores sortiment. Der er for eksempel vores nye The Lego Movie-sæt, hvor du finder Wyldstyle – en fri sjæl der elsker at udfordre grænserne og være kreativ. Vores Lego Marvel Super Heroes inkluderer Pepper Potts, i et af Lego Friends-sættene dyrker Emma karate og i vores serie af Lego Minifigurer har vi haft kvindelige figurer som en krigerkvinde, en kirurg, en zoolog, atleter, ekstremsportsudøvere, rockstjerner og en forsker – blot for at nævne nogle eksempler.

Vi udvikler konstant vores produktsortiment, og der dukker nye roller op til både mandlige og kvindelige minifigurer. Det bedste ved Lego minifigurer er selvfølgelig også, at du altid selv kan bestemme hvilket køn en minifigur har blot ved at udskifte figurens hoved.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :