fbpx

Playmobil – det er da noget, du samler på!

/
/
img

Der er ingen der helt ved, hvad den blå eller lyserøde Playmobil Fi?ures-pose indeholder. Ikke før metalfolien flås åben og overkrop, ben, arme, hoved og forskelligt tilbehør i plastik hældes ud på bordet, så de kan klikkes sammen og blive til en helt ny Playmobil-figur. De lukkede farverige poser gemmer på alt fra feer og klovne til astronauter og tennisspillere.

Playmobil-figurer bliver fremstillet på Playmobils egen fabric på Malta. De fleste figurer samles af maskiner, og det tager cirka 1,5 sekunder at samle en figur. Men enkelte figurer må grundet specialelementer stadig samles i hånden, hvilket tager cirka 18 sekunder. Der produceres 100 millioner Playmobil-figurer om året, og siden Playmobil blev opfundet i 1974 er det blevet til i alt 2,7 milliarder figurer.
Playmobil-figurer bliver fremstillet på Playmobils egen fabric på Malta. De fleste figurer samles af maskiner, og det tager cirka 1,5 sekunder at samle en figur. Men enkelte figurer må grundet specialelementer stadig samles i hånden, hvilket tager cirka 18 sekunder. Der produceres 100 millioner Playmobil-figurer om året, og siden Playmobil blev opfundet i 1974 er det blevet til i alt 2,7 milliarder figurer.

”Den 7,5 centimeter høje Playmobil-figur befinder sig helt central i Playmobil-universet. Det er figuren, som tager børnene med ind i de talrige historier og eventyr. Det er figuren, som er stjernen i Playmobils verden,” fortæller Bernhard Hane, Playmobils udviklingschef

Han ser Playmobil Fi?ures-poserne som en naturlig del af Playmobils produktudvalg, der altid har indeholdt enkeltfigurer og små pakker som børn har råd til for deres lommepenge: ”I dette tilfælde har vi blot ønsket at tilføje to aspekter til oplevelsen – overraskelsen og samlerelementet.”

 

Figurer til både drenge og piger 

Når Playmobil lancerer en ny serie af Fi?ures-poserne består serien af i alt 24 forskellige figurer, men fordelt så de 12 af figurerne (i de lyserøde poser) er rettet mod piger, og de resterende 12 (i de blå poser) er tiltænkt drenge. Dette valg skyldes ifølge Bernhard Hane, at det ikke var muligt at skabe en samlet serie, som i tilstrækkelig grad kunne tilgodese begge køns præferencer i forhold til temaer.

“Når vi gennemfører undersøgelser blandt børn omkring figurerne, så har drengene en tendens til at foretrække figurer som politimænd, agenter, cowboys og riddere, mens pigerne vil have prinsesser, havfruer, vampyrer, feer og hekse. Vi valgte derfor at lave to serier, og det betyder blandt andet at vi havde mulighed for at opfylde pigernes ønske om at lave en gravid Playmobil-figur.”

Bernhard Hane fortæller, at Playmobils designere i arbejdet med en ny serie altid forsøger at få de 24 figurer til at afspejle en række elementer som forskellige jobs, historiske og moderne temaer, seje og romantiske typer, kulturer, eventyrlige og realistiske figurer såvel som det eksotiske og sjove. Generelt konstrueres figurerne i en ny serie af eksisterende elementer, men det sker, at der må laves nye støbeforme til en speciel figur som for eksempel Playmobil-udgaven af Frihedsgudinden.

Gør det selv Playmobil-figurer

På et punkt adskiller figurerne i Fi?ures-poserne fra de sædvanlige Playmobil-figurer – de ankommer adskilt i de enkelte dele og skal derfor samles. Det er en opgave, der godt kan være lidt drilsk de første par gange, men udviklingschefen lover, at det bliver nemmere, når der først er samlet nogle stykker.

”Det ville være alt for nemt at gætte hvilke figurer, der befinder sig inde i poserne, hvis vi bruger figurerne der er samlet på forhånd – vi ville gerne gøre det lidt sværere. Samtidig har du mulighed for at samle dine helt egne fantasifigurer af delene.”

Bernhard Hane er ikke meget for at skulle pege på sin egen yndlingsfigur blandt de mange forskellige figurer: ”Jeg holder dog meget af de sjovere figurer vi laver, som ikke har forbindelse til et af de klassiske Playmobil-temaer – Frihedsgudinden er et godt eksempel på sådan en figur.”

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :