fbpx

Anmeldelse: Miniklodser har problemer med balancen

/
/
img

TICO Mini Bricks er fascinerende små og utroligt skuffende

Der er selvfølgelig noget meget velkendt over de små TICO Mini Bricks, der med deres knopper på toppen inviterer til at bygge og finde på. Men der er dog ikke tale om miniversioner af de velkendte klodser fra Billund – i stedet er TICO Mini Bricks et taiwanesisk kopiprodukt af det japanske kopiprodukt Nanoblocks.

De mindste af TICO Mini Bricks måler ikke mere end 4 x 4 x 5 centimeter, og det er ikke det eneste, de taiwanesiske klodser har tilfælles med Nanoblocks, som vi tidligere har skrevet om. Begge produkterne benytter blandt andet et par plastriller under bunden i stedet for det tubesystem, som Lego oprindeligt udviklede, og som andre kopiprodukter, efter Legos patent på systemet udløb, ganske fornuftigt har valgt at efterligne.

   Læs også: Byggeklodser i millimetermål

 

Miniklodserne har svært ved at hænge sammen

Rillerne under de små klodser har en begrænset gribeeffekt, så selvom klodserne er meget små, så har de overordentligt svært ved at hænge sammen. Rillerne betyder også, at det ikke altid er ligegyldigt hvilken vej en klods vender i konstruktionerne, da designet i nogle modeller beror på, at klodserne sidder en smule forskudt i forhold til hinanden.

Disse forskudte klodser er designmæssigt nødvendige for at kompensere for det lave antal af forskellige klodser, som indgår i TICO Mini Bricks sortimentet. En skæg detalje er imidlertid, at der følger en specialklods med de to testede sæt, som gør det muligt at montere de små klodser på for eksempel en Lego-klods.

TICO Mini Bricks er ikke i almindelig bred distribution i legetøjsbutikkerne, men dukker op som spotvare i boghandlere fra tid til anden, eller kan købes online og i mere dedikerede specialbutikker. Det er en af årsagerne til, at vi vælger at anmelde klodserne i stedet for at teste dem som med andet legetøj. Men det skyldes også, at klodserne kræver langt mere finmotorik at samle, end et barn på otte, som producenten anbefaler som aldersgrænse, kan mønstre.

Utroligt uegnet til de yngste

Det bliver meget nemt en frustrerende oplevelse for børn at forsøge at samle TICO Mini Bricks, der med deres lille størrelse hurtigt ryger på gulvet blot et løst ærme får puffet til dem. Det er svært at få klodserne til at sidde ordentligt sammen, og samtidig forudsætter byggevejledningen en rummelig forståelse og abstraktionsevne, som heller ikke altid står mål med et barn på otte.

En aldersanbefaling på omkring 12 år ville være langt mere fornuftig, så kan det også være den fornødne tålmodighed til at samle klodserne er tilstede. Tungen skal nemlig holdes lige i munden, når for eksempel den lille kamprobot skal samles – stabiliteten og ikke mindst balancen i designet er fuldstændig fraværende, således vælter robotten ved mindste berøring så arme, ben og hoved ryger af.

Selv rystelser i gulvet når robotten endelig er kommet op i sikkerhed på en hylde, kan være alt rigeligt til at armene falder af igen. Så er der langt mere stabilitet i TICO’s model af Eiffeltårnet, men her er så en anden af produktets svagheder meget tydelig. Designet er kedeligt og uinspireret, ligesom der er en udpræget mangel på detaljer i modellen selv prisen taget i betragtning.

TICO Mini Bricks hviler på den sjove ide om Lego-klodser i miniformat – en ide der blot i praksis ikke fungerer tilfredsstillende. Den manglende stabilitet i modellerne er ødelæggende for potentiel legeværdi, og som samlerobjekter er designkvaliteten for dårlig.

 

TICO byggesæt koster 60 kr. pr. stk.

Produkterne var stillet til rådighed af legetøjsbutikken Superhelten.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :