fbpx

Anmeldelse: På rundtur i Lego Filmens Klodsby

/
/
img

Lego Filmen sprudler af fantasi. Historien om den helt almindelige Lego-bygningsarbejder Emmet, der ved et tilfælde finder det særlige modstandsstykke, og derfor ifølge profetien er udset til at sætte en stopper for Diktatorens grumme planer, har med god grund lokket børn og voksne i biografen verden over.

Det er således et fristende tilbud at få mulighed for at vende tilbage til filmens univers i en ‘ultimativ guidebog’ – men bogens forside lover mere, end hvad de 64 gennemillustrerede sider helt kan holde. For nok forsøger Lego Filmen – Den ultimative Guidebog at kommer godt omkring Klodsby, dens indbyggere og alle de andre elementer i filmen, men bogen har svært ved at beslutte sig for, hvad den egentlig vil som guidebog.

Lego Filmen – Den ultimative Guidebog er primært lagt an som en meget billedrig bog, der ikke skal læses fra en ende af. I stedet fungerer bogen mere som en bladrebog, hvor børn på egen hånd kan gå på opdagelse, også selvom de ikke nødvendigvis kan læse teksterne. Hovedparten af billedmaterialet er selvfølgelig hentet direkte fra Lego Filmen, men der er spædet godt op med foto af de forskellige Lego Filmen-sæt, som er at finde i legetøjsbutikkerne.

Bogen forsøger i sin tekst både at favne Lego Filmens univers og indre logik, men vil også gerne enkelte steder formidle mere regulære fakta, som for eksempel at Batman, siden han i 2006 dukkede op som minifigur, har haft 13 forskellige dragter. Eller at Vitruvius er den første Lego-minifigur med glitrende kappe.

Mængden af regulære fakta fylder imidlertid meget lidt i bogen, og det er ærgerligt, at der ikke, som i lignende Lego-guidebøger udgivet om for eksempel Lego Star Wars eller Lego Batman, bliver brugt energi på at gennemgå de forskellige Lego Filmen-sæt. Det ville nemlig have fungeret som en god modvægt til teksterne om filmen, der alt for ofte enten blot beskriver det, der ses på billederne – eller ligefrem synes grebet ud af den tomme luft.

Lego Filmen – Den ultimative Guidebog placerer sig på denne måde mellem to stole, når den forsøger både at være faktuel, men også gerne vil digte videre på filmens plot. Som guidebog giver den derfor kun mening for de læsere, der allerede har set filmen. Faktisk afsløres så væsentlige dele af Lego Filmens plot, at det på det kraftigste må frarådes at bladre i bogen før efter filmen.

Det kan sammen med børnene være hyggeligt at benytte Lego Filmen – Den ultimative Guidebog på samme måde som for eksempel et program fra en cirkusforestilling, og igennem bogens sider genopleve filmen inden den senere på året udkommer på DVD. Men Lego Filmen – Den ultimative Guidebog er for rodet og ufokuseret til at blive lige så super duper en oplevelse som filmen.

 

Lego Filmen - Den Ultimative Guidebog (1)Lego Filmen – Den Ultimative Guidebog
Alvilda
64 sider
Pris: 99,95 kr.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :