fbpx

GoldieBlox og Beastie Boys indgår forlig Nyheder

Vi kunne sidste år fortælle, at det amerikanske legetøjsfirma GoldieBlox og rapgruppen Beastie Boys var røget i de juridiske totter på hinanden. Det skete efter GoldieBlox havde brugt en coverversion af det klassiske Beastie Boys’ nummer Girls i en reklamevideo på Youtube.

GoldieBlox mente, at brugen af nummeret var at betragte som en parodi, og brugen derfor ikke skulle godkendes af Beastie Boys, der så derimod mente at GoldieBlox udnyttede musikken kommercielt, og dermed overtrådte gruppens copyright.

De to parter har i mellemtiden, ifølge The Hollywood Reporter, indgået et forlig. Forligets indhold kendes ikke, men reklamevideoen, som startede hele affæren, har mellemtiden fået udskiftet musikken på Youtube.

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , , ,