fbpx

Ti fede projekter på Lego CuuSoo

/
/
img

Har du altid drømt om at skabe dit helt eget Lego-sæt, eller ville du ønske, at du kunne gå ind i en butik og købe en æske fyldt med klodserne til at efterligne en af de mange fabelagtige Lego-konstruktioner, som andre entusiaster har pyntet internettet med? Så bør du smutte forbi onlinefællesskabet Lego CuuSoo, hvor lige præcis den slags drømme kan blive til virkelighed.

Lego CuuSoo blev oprettet i 2008, og siden har flere hundrede tusinde brugere delt og stemt på de Lego-projekter, de gerne vil se i butikkerne. Konceptet er legende enkelt: Har du en god idé, så opret en side for dit projekt, del den med de andre brugere og kryds fingre for, at du opnår de 10.000 stemmer, der sender projektet videre til officiel bedømmelse hos Lego. Her vurderer et udvalg, om projektet kan realiseres, hvilket kan afhænge af licensrettigheder, stabilitet, salgspotentiale, legekvalitet osv.

Indtil videre har Lego CuuSoo bl.a. givet os et Minecraft-sæt, Curiosity Rover, den tidsrejsende Delorean fra Tilbage til Fremtiden og for nylig blev det annonceret, at det næste officielle projekt bliver et sæt baseret på filmen Ghostbusters! Men der er stadig masser af seje, tossede og helt igennem geniale ideer derude, som du kan være med til at stemme på – vi har kastet et blik på ti af dem.

 

Den virkelig imponerende
Det er altid lidt risikabelt at kaste sig over filmserier med disse projekter, da det kan ende med, at sættet bliver skrottet på grund af rettighedsproblemer. Men denne kopi af Den flyvende hollænder fra Pirates of the Caribbean-filmene er så vanvittigt gennemført, at den fortjener at blive ført ud i livet. Og så er det jo også helt legitimt at argumentere for, at Den flyvende hollænder er noget mere folklore end den er Disney. Med detaljer som alger og hugtænder er den i hvert fald klar til at sejle sig ind i dine maritime mareridt.

 

Den der giver dig et helt nyt spil
Hvem siger, at Lego kun kan bruges til bygninger, vanvittige køretøjer og imponerende skulpturelle konstruktioner – hvorfor ikke bare bygge et helt nyt spil ud af klodserne? Heldigvis er det lige præcis den slags geniale indfald, du kan støde på, når du begiver dig ind på Lego CuuSoo. I dette fuldt fungerende kuglespil skal du få kuglen fra A til B ved at dreje på knapperne i siden – og så selvfølgelig sørge for, at den ikke ryger i hullerne. Det er genialt i al sin enkelhed, og der er masser af muligheder for udvidelser i form af nye baner, der kan byde på både ildspyende drager og eventyrlige undervandstemaer.

 

Den meta-agtige
Hvilken Lego-by kan være komplet uden en Lego-butik? Indenfor byder butikken både på kasseapparat, en Pick-a-Brick væg og en hel etage fyldt med skulpturer som Taj Mahal, Eiffeltårnet, Lego-racerbane og en kæmpegiraf. Udenfor er butikken en perfekt kombination af farver og stilistisk enkelhed – og så er den selvfølgelig udstyret med den velkendte røde Lego-klods ved døren.

 

Den lettere bizarre
Serien Golden Girls, der på dansk blev sendt under navnet Pantertanter, har efterhånden opnået kultstatus og handlede om fire pensionister med hang til cheesecake, kække bemærkninger og romantiske eskapader. Nu kan du hænge ud i køkkenet sammen med Blanche Devereaux, Rose Nylund, Dorothy Zbornak og hendes altid herligt spydige mor, Sophia Petrillo. Designet er måske ikke det mest originale, men det er ideen, og Lego-universet kan helt sikkert bruge nogle flere figurer med en alder på de +60.

 

Den frygtindgydende
Den glubske og grusomme Tyrannosaurus Rex er af god grund en af de mest berømte dinosaurer, der nogensinde har vandret på jorden, og hvem ville ikke elske at få fingrene en Lego-udgave af dette blodtørstige rovdyr? Nu kan du få muligheden for at genopføre nogle af de mest dramatiske scener fra Jurassic Park, King Kong eller Night at the Museum hjemme i din egen stue eller skabe dine egne forhistoriske eventyr. Rawr!

 

Den komplicerede
Du kan næsten mærke suset i maven, bare du ser på denne vilde Lego-rutsjebane. Her er både indgangsparti, plads til at folk kan stå i kø, mens de venter på vognen, og så de obligatoriske vilde sving, nedgange og langsomme opstigninger, inden vognen igen futter nedad i faretruende fart. Lav dine helt egne baner, der får de små Lego-mænd til at vralte rundtossede derfra. Wuush!

 

Den hyperdeltajlerede
Slip din indre tegneseriehelt eller superheltinde løs, og tag på opdagelse i X-mens hovedkvarter, mens du genskaber dine yndlingsscener fra Blockbuster-filmene og tegneserierne. Farerummet, Cerebro, laboratoriet, Professor Xaviers kontor – det er der alt sammen i denne hyperdetaljerede kopi af verdens nok mest berømte skole for superhelte og mutanter. Xavier, Shadowcat og de andre X-men står klar til mange timers morskab, og der er al mulig grund til at kaste en stemme i denne retning og håbe på et udvidet samarbejde mellem Lego og Marvel. *Snit, snit!*

 

Den med masser af legepotentiale
Når du klikker rundt mellem de mange projekter på Lego CuuSoo, er det nemt at blive bjergtaget af de største og mest omfattende sæt, mens du overser de gode ideer, der folder sig ud over knap så mange klodser. Men selv om dette omrejsende middelalderteater blegner en smule ved siden af f.eks. Den flyvende hollænder, så forestil dig, hvor mange timers morskab du kan få ud af at sammensætte din helt egen teater trup, skrive dine egne stykker og tage på turné rundt i Lego-landet.

 

Den nørdede
Leg kan også sagtens være læring, og de fleksible Lego-klodser egner sig perfekt til den slags. Så hvorfor ikke lære lidt om menneskets DNA-struktur, mens du leger? Eller bedre endnu, bruge Lego-klodser i undervisningen for at gøre komplicerede begreber og sammenhænge mere håndgribelige – helt bogstaveligt! Dette stykke Lego-DNA skulle efter sigende være en ret nøjagtig gengivelse af menneskets DNA-struktur, men hvis ikke du føler dig så videnskabeligt anlagt, så kan du også bare nyde, hvor sej den ser ud, når du folder den ud.

 

Den transporterende
Det gik jo som bekendt ikke helt vildt godt med at bruge luftskibe som offentligt transportmiddel i den virkelige verden, men det er jo ikke ensbetydende med, at det ikke vil fungere perfekt i Lego-universet. Send dine figurer rundt om jorden på 80 dage, udforsk fjerne og mystiske landområder, eller giv din superskurk et fartøj, der kan matche hans personlighed. Mulighederne er uendelige, nær du fræser rundt i luften i en ballon.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :