fbpx

Lego Minifigures får deres eget onlinerollespil

/
/
img

Lawrence Poe, der er Executive Producer hos den norske spiludvikler Funcom, fortæller at han for et par år siden på vej med sit hold til møde med Lego i Billund. De havde lige lagt sidste hånd på onlinerollespillet The Secret World og skulle til Danmark for at pitche spilidéer til det verdensberømte legetøjsfirma.

Det havde de gjort med jævne mellemrum i de seneste ti år, men denne gang forløb turen lidt anderledes. I lufthavnen faldt udviklerholdet nemlig over de små poser med Lego Minifigures – de såkaldte blind bags. Hver lille pose indeholder en enkelt Lego-figur, og figurerne er ud over at være en populær smågave til ungerne også eftertragtede samleobjekter.

Lige der, med kun en halv time til flyafgang, valgte holdet at smide hele deres forberedte pitch i skraldespanden. De brugte i stedet flyturen på at forberede et helt nyt pitch kaldet Lego Minifigures Online, som de få timer senere kunne præsentere for folkene i Billund.

Poserne med Lego-minifigurer udkommer i såkaldte serier, hvor hver serie består af 16 unikke figurer, som er designet og produceret specifikt til formålet. Der er til dato lanceret 11 serier og dermed 176 forskellige figurer (hvis den specielle OL-serie fra OL i London 2012 samt jubilæumsfiguren Mr. Gold fra Lego Minifigures Series 10 ikke tælles med). Derudover er der også lanceret en serie af Lego Minifigures baseret på Lego Filmen, og til maj udkommer en serie bygget over The Simpsons.

Det er disse vidt forskellige figurer og deres individuelle egenskaber, der var rygraden i Funcoms pitch til Lego. I det endelige spil er der blevet plads til omkring 100 figurer lige fra DJ’en og skøjteprinsessen til kyklopen, kyllingemanden, havfruen, ridderen, feen, politimanden, blikkenslageren, rulleskøjtepigen, tjeneren, og listen bliver ved og ved.

Hver figur har i spillet sine helt egne egenskaber; således kan rulleskøjtepigen fremmane et hold af rulleskøjteløbere, som løber en fjende over ende. Eller DJ’en kan kaste med lp-skiver. Nogle figurer er mere kamporienterede end andre, der så for eksempel er hurtigere til at bygge med klodser eller har andre evner, som er nyttige i spillets fantasiverdener.

Ligesom i den virkelige verden kan spilleren i Lego Minifigures Online samle på figurerne og får, efterhånden som spilverdenen udforskes og missioner klares, mulighed for at låse op for nye figurer. Fra og med Lego Minifigures Series 13, som lanceres senere i 2014, er det også planen, at poserne med Lego-minifigurer kommer til at indeholde en kode til spillet, således at købet af den fysiske figur også låser op for figuren inde i spillet.

 

Med et figurgalleri på over 100 Lego-figurer har spildesignerne fra Funcom også rigeligt med inspirationskilder i forhold til spilverdenens indhold – der er så at sige frit valg på alle hylder. I første omgang har Funcom dog valgt at begrænse sig til tre forskellige spilverdener: En mytologi-, en rum- og en piratverden.

Sidstnævnte piratverden løftede Funcom sløret for i forbindelse med spilmessen Game Developers Conference i San Francisco i marts måned. Her fik de deltagende journalister mulighed for at prøve Lego Minifigures Online, og tage kampen op mod piratverdenens ”frygtindgydende” Crikey the Kraken. Du kan se en trailer for piratverdenen herunder:

 

Rent praktisk har spildesignerne arbejdet ud fra den tanke, at alt det, der i de enkelte spilverdener er ”menneskeskabt”, består af Lego-klodser. Men det har samtidig været vigtigt, at alt det, der så er lavet af klodser, også kan lade sig gøre at bygge i virkeligheden.

Det gælder også designet af de store monstre i de enkelte spilverdener – de såkaldte boss-monstre. Figurer som Hades eller Ogre King fra mytologiverdenen er begge det, der i Lego-terminologi kaldes for Big Figures – store figurer, der alligevel skal overholde specifikke designparametre for at kunne fungere sammen med almindelige Lego-klodser. Parametre, som spildesignerne har overholdt i en grad, så spillets 3D-filer kunne bruges som udgangspunkt for fysiske Lego-versioner.

 

Det er klart, at Funcom med Lego Minifigures Online sigter mod et yngre publikum, men Lawrence Poe understreger samtidig, at der er tale om et regulært onlinerollespil med alle de mekanismer, der forventes af et sådant. Der skal gennemføres missioner, udforskes verdener, findes loot og kæmpes mod boss-monstre.

Selve spiloplevelsen vil være åben for alle, uanset om der er tale om solospillere eller grupper. Hver spiller begiver sig ind i spilverdenen med tre forskellige Lego-minifigurer, som de frit kan skifte mellem i spillet undervejs, alt efter hvilken figurs evner der passer bedst til situationen eller opgaven – lidt som det kendes fra Frit Spil-spiltypen i spiludvikleren TT Games’ efterhånden mange Lego-spil.

Muligheden for at skifte mellem figurer fungerer selvfølgelig også, når op til fire spillere arbejder sammen i en gruppe, men spillets sværhedsgrad skalerer samtidig automatisk i forhold til antallet af spillere. Spillerne behøver imidlertid ikke at vogte på hinanden i forhold til loot, da det udelukkende dropper til den enkelte spiller – det betyder, at hver spiller kun kan se sit eget loot og derfor samle det op i ro og mag uden at være nervøs for, at de andre spillere snupper det

I sagens natur kan loot ikke være udstyr, som figurerne tager på – deres design er jo givet på forhånd, da de skal matche de fysiske Lego Minifigures. I stedet består loot af specielle Lego-klodser, som på den ene eller anden måde forstærker den enkelte figurs evner. Evner, der også udvikler sig, når figurerne stiger i niveau i spillet.

Lego Minifigures Online får også en eller anden form for PVP-element (player versus player – hvor spillerne kæmper mod andre spillere), uden at dette element nødvendigvis kommer til at handle om at slås. Lawrence Poe kan endnu ikke gå i detaljer, men som han siger, så elsker mange børn at konkurrere, og det skal der også være mulighed for i spillet.

 

Lawrence Poe nævner selv det nu lukkede onlinerollespil Lego Universe som den primære inspirationskilde både i forhold til design og måden at spille på. Dog med den væsentlige forskel, at Lego Minifigures Online ikke på samme måde forsøger at genskabe konstruktionslegen, men udelukkende satser på at være et regulært actionspil – en såkaldt dungeoncrawler.

Men selvfølgelig er det at splitte Lego-klodser ad og samle dem igen et væsentligt element i spillet, og det indgår i flere af spillets boss-kampe. Således kan mytologiverdenens Medusa kun besejres, hvis spillerne får bygget spejle at søge dækning bag. Samtidig er leg og ikke mindst humor en vigtig del af spildesignet, og derfor bliver Hades for eksempel heller ikke vred, når han overvindes i kamp – han græder.

Lego Minifigures Online lanceres som et såkaldt Free-2-Play-spil – det vil sige, at spillet i udgangspunktet er gratis at spille. Lawrence Poe ønsker ikke at gå i detaljer med Funcoms bagvedliggende forretningsplan – men mon ikke du som spiller får rig mulighed for at smide penge efter både loot-klodser og hurtigere tilgang til spillets mange figurer?

Lego Minifigures Online lanceres i første omgang udelukkende til pc. Men det er planen, at det skal være muligt at spille både via en internetbrowser eller på en Android- eller iOS-enhed. Uanset hvad skal alle spillerne kobles til den samme spilverden, så du har mulighed for at spille sammen med dine børn eller vennerne uanset om I befinder jer på computer eller tablet.

Så vidt de mange flotte planer for Lego Minifigures Online.Hvor godt Funcom forløser dem, det får vi først syn for engang i løbet af sommeren 2014, når spillet er klar til at blive udgivet.

Læs mere om Lego Minifigures Online her.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :