fbpx

Playmobils drager er fløjet til Østen

/
/
img

Playmobils første ildspyende grønne drage foldede vingerne ud allerede i 1995, mens en rød drage fløj en tur forbi den klassiske ridder-serie i 2004. Den første regulære Playmobil-serie med drager blev dog først lanceret fem år senere – og sidste år var tiden så kommet til at relancere dragerne i en ny selvstændig serie.

”Da vi planlagde at lave et nyt design til serien, havde vi brug for at kunne putte dragerne ind i en ny kontekst. Og da drager spiller en stor rolle i kinesisk/asiatisk kultur, var det nærliggende at bevæge os i den retning,” fortæller Playmobils udviklingschef Bernhard Hane.

Han vurderer, at det tog omkring to et halvt år fra de første ideskitser til Playmobil Dragons tog form, til de velkendte blå Playmobil-æsker med de forskellige sæt stod klar i butikkerne sidste år.

“Når vores designere skal i gang med en ny serie som denne, så læser og kigger de på alt muligt forskelligt materiale lige fra de breve, som børn sender til os med ideer, til relevante film, tegneserier og børnebøger ligesom de bruger museer og historiebøger, inden de begynder at udvikle hele konceptet for serien.”

Udover at arbejde med hvordan de enkelte figurer, borge og andre elementer i den nye serie skal se ud, så handler selve designprocessen også om at finde ud af, hvilke produkter serien skal indeholde i forhold til prissegmenter – noget produktdesignerne er med til at afgøre i samarbejde med Playmobils marketing- og salgsfolk.

Undervejs skal også fremstilles en række prototyper af de nye elementer og ikke mindst figurer, og som Playmobils udviklingschef siger, så bliver drager nu til dags for det meste skabt i 3D-tegneprogrammer og printet ud på en 3D-printer – men der er også stadig nogle af prototype-elementer, som bliver modeleret på gammeldags facon.

”Det er selvfølgelig lidt besværligt, når børnene i vores fokusgrupper skal lege med håndlavede prototyper. Men vi får nogle indtryk af deres reaktioner og svar på vigtige spørgsmål, som hvad de bedst kan lide – det var ikke overraskende dragerne.”

Når det endelige miks af sæt i den nye serie er afgjort, bliver der fremstillet støbeforme til de nye elementer og produktionen sættes i gang. Sideløbende arbejdes der med de tiltag, som skal være med til at understøtte salget af den nye serie – i Playmobil Dragons tilfælde inkluderede det blandt andet en 3D-animeret tegnefilm, som kunne formidle historien om dragernes verden.

Du kan se den tyske version af filmen herunder:

Bernhard Hane fortæller, at en af de større designbeslutninger, som udviklerholdet stod overfor i forbindelse med Playmobil Dragons-serien netop handlede om dragerne. I den kinesisk/asiatisk kultur er drager oftest mere slangelignende væsner, som bevæger sig omkring på alle fire. Her valgte Playmobils designere i stedet at lade deres drage gå på to ben, så de kunne have hænderne fri til at holde ting og sager.

”I sidste ende er Playmobil et stykke legetøj, og derfor vil vi altid vælge at prioritere selve legeværdien frem for den kulturelle eller historiske nøjagtighed,” slutter Bernhard Hane.

Læs vores test af Playmobil Dragons Great Asian Castle her.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :