fbpx

Doctor Who måske på vej som Lego

/
/
img

Lego vurderer mulighederne i to Lego Ideas-projekter baseret på den populære britiske science fiction-serie

Den populære britiske science fiction serie Doctor Who kunne meget vel være på vej i en Lego-version. På onlinefællesskabet Lego Ideas, det der tidligere hed Lego CuuSoo, har hele to projekter baseret på den tidsrejsende doktor nemlig kvalificeret sig til at gå videre, når Legos bedømmelsesudvalg næste gang skal vurdere potentielle projekter.

BBC tv-serien Doctor Who fik oprindeligt premiere i 1963, og siden er hovedrollen som den tidsrejsende ’doktor’ blevet spillet af en lang række skuespillere – mest mindeværdigt måske Tom Baker, der i rollen blev kendt for sit lange, meget farverige halstørklæde. BBC genoptog serien i 2005, og den klassiske blå polititelefonboks fra 1960’erne, som huser Doctor Whos tidmaskine (også kaldet The Tardis), er igen blevet populær blandt science fiction fans verden over.

Indtil for blot nogle måneder siden var der imidlertid ikke skyggen af Doctor Who-projekter på Lego Ideas. Rettighederne til konstruktionslegetøj baseret på tv-serien var bundet til en konkurrerende legetøjsproducent, og derfor havde brugerne på Legos onlinefællesskab ikke mulighed for at lægge deres Doctor Who-forslag online. Men da den rettighedskonflikt forsvandt i februar, dukkede der snart en række forskellige Doctor Who-projekter op.

image

 

To Doctor Who projekter under overvejelse

To af disse projekter, henholdsvis Doctor Who og Doctor Who and Companions, har begge opnået 10.000 stemmer blandt brugerne på Lego Ideas, og derfor går de videre til Legos bedømmelsesudvalg. Her vil en række af Legos eksperter i løbet af de kommende måneder vurdere de kommercielle muligheder i projekterne, men der bliver også kigget på for eksempel legekvaliteter, rettigheder med videre.

Bedømmelsesudvalget skal yderligere vurdere fire andre projekter, som også er gået videre i denne ombæring. Det drejer sig om Lego Bird, et projekt med naturalistiske fugle i klodser. Modular Apple Store, en version af Apples butikker der passer ind i Legos serie af større bymiljøer. The Big Bang Theory, der er baseret på tv-serien af same navn. Og Back to the Future: Jules Verne Train – en Lego-version af Doc Brown og hans families tidsrejsende damplokomotiv fra den tredje Tilbage til Fremtiden-film. (Toget er for resten designet af Masashi Togami, der også stod bag Lego CuuSoo Back to the Future-sættet fra sidste år.)

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :