fbpx

Test: Rapunzel bygger med Lego

/
/
img

Rapunzels lange gyldne hår er blevet en del kortere i Legos version af den stegepande svingende Disney-prinsesse – det er noget af det første, som Zelma på otte år bemærker, da hun kaster sig over testen af eventyrtårnet.

Rapunzel's Creativity Tower_2Disneys prinsesser har i noget tid været en del af Legos Duplo-univers – men kærligheden til figurer som netop Rapunzel, Ariel og Tornerose forsvinder selvfølgelig ikke, selvom piger på et tidspunkt begynder at mene, at de store klodser er lige lovlig barnlige at lege med.

Det er derfor en velkommen nyhed for Zelma, at eventyret har bevæget sig ind i samme designmæssige konstruktion som de populære Lego Friends-sæt – og Rapunzel fra Disney-filmen To på Flugt er en af de absolutte favoritter.

Æsken med Rapunzel’s Creativity Tower indeholder i alt tre poser med klodser og en byggevejledning fordelt på to hæfter. Som altid griber Lego konstruktionslegen an på en meget pædagogisk facon, hvor minifigurerne af Rapunzel og den kække Flynn Rider er det første, der samles sammen med et lille køkken, så det er muligt at gå i gang med en leg hurtigt.

Zelma undrer sig lidt over, hvorfor det kun er muligt at sætte hårpynt i Rapunzel hår, hvor der er tre små huller til montering af sløjfer og blomster, mens Flynn Rider slet ikke kan udstyres med lidt sjovt i håret. Det kan så heldigvis den overvældende nuttede Lego-version af kamæleonen Pascal, som derfor må se sig udstyret med en lille gylden krone.

Som Rapunzels tårn stille og roligt tager form, er det specielt trappen i stueetagen der fascinerer Zelma. Den er lige først en smule drilsk at samle, men da mekanikken i trappen først bliver tydelig, synes hun at den er virkelig sej. Det at den kan foldes sammen og være lidt hemmelig, er en god leg, som samtidig rent praktisk giver adgang til rummet bag trappen.

Rapunzel's Creativity Tower_1Resten af tårnet vokser stille og roligt frem, og når til sidst godt 30 centimeter i højden. Det sidste lilla tagelement er imidlertid svært at trykke ordentligt på plads uden at de underliggende etager går fra hinanden. Det er en del af byggearbejder, hvor der er behov for voksenhjælp.

Sættet indeholder også en del klistermærker til tårnets ydre beplantning, Rapunzels malerier med videre. Disse kan være svære at placere for børnehænder – specielt hvis barnet synes det er meget vigtigt, at klistermærkerne sidder helt lige og ordentligt.

Zelma kan ikke undlade at påpege, at bortset fra trappen i underetagen, så er der ikke rigtig nogen måde at bevæge sig mellem tårnets etager – så hvordan får Rapunzel fat i de pensler og malerbøtter, som er gemt i kisten oppe under taget?

Sættes logikken til side rummer tårnet rigtig mange fine detaljer og små dimser som malergrej, hårbørste og den fra filmen famøse stegepande. Der er således gode muligheder for videre leg ud over konstruktionslegen – og rig mulighed for at blande andre Disney Princess-sæt eller Lego Friends figurer med ind i eventyret.

 

Rapunzel's Creativity Tower_3Rapunzel’s Creativity Tower
Produktnummer: 41054
Pris: 349 kr.

Produktet var stillet til rådighed af af Lego.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :