fbpx

Verdens højeste Lego-tårn Nyheder

Ved Skt. Stephens Basilika i Budapest i Ungarn rejste sig i løbet af weekenden et imponerende bygningsværk i Lego-klodser – et farvestrålende tårn plastik bygget med hjælp fra byens skolebørn. Målet var at bygge et 36 meter højt tår og dermed slå den tidligere verdensrekord på 34,43 meter, som sidste år blev sat af skoleelever i Red Clay Consolidated School District i Wilmington, USA.

Da repræsentanter fra Guinness Rekordbog målte det ungarnske tårn søndag kunne konstruktørerne ånde lettet op, for med en officiel højde på 34,76 meter, var verdensrekorden sikret. Til sammenligning kan det oplyses at Rundetaarn i København måler 34,8 meter fra gadeplan til udsigtsplatform.

Tårnet i Ungarn er blevet skilt ad i løbet af i dag – hvad der skal ske med tårnets mange klodser vides ikke.

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , , ,