fbpx

Verdens højeste Lego-tårn

/
/
img

Ved Skt. Stephens Basilika i Budapest i Ungarn rejste sig i løbet af weekenden et imponerende bygningsværk i Lego-klodser – et farvestrålende tårn plastik bygget med hjælp fra byens skolebørn. Målet var at bygge et 36 meter højt tår og dermed slå den tidligere verdensrekord på 34,43 meter, som sidste år blev sat af skoleelever i Red Clay Consolidated School District i Wilmington, USA.

Da repræsentanter fra Guinness Rekordbog målte det ungarnske tårn søndag kunne konstruktørerne ånde lettet op, for med en officiel højde på 34,76 meter, var verdensrekorden sikret. Til sammenligning kan det oplyses at Rundetaarn i København måler 34,8 meter fra gadeplan til udsigtsplatform.

Tårnet i Ungarn er blevet skilt ad i løbet af i dag – hvad der skal ske med tårnets mange klodser vides ikke.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :