fbpx

Anmeldelse: Star Wars Sandcrawleren ruller igen

/
/
img

Vi har bygget Legos ambitiøse udgave af java-folkets rullende ørkenskib

Dette er ikke første gang, Lego kaster sig over den imponerende og ikke mindst ikoniske Sandcrawler – java-folkets rullende ørkenskib fra den første Star Wars-film – til gengæld er det Legos mest ambitiøse bud på fartøjet. Det er en byggeopgave, som placerer selv de mest seriøse Lego-fans på testbænken. Heldigvis er Lego klar med pædagogisk vejledning i form af en byggemanual på intet mindre end 291 sider – plus det løse.

 

IMG_0779Hvem husker ikke barndommens vidtåbne øjne, da den majestætisk rullende Sandcrawler – java-folkets ørkenskib fyldt med alskens skrammel og droids, kommer rullende gennem Tatooines ørkenlandskaber i Star Wars: Et nyt håb. Eller da de enorme, fremadskridende AT-AT første gang viste sig i horisonten under slaget på Hoth i Star Wars: Imperiet slår igen?

Mega-fartøjer er enhver byggenørds drøm, og Lego har som altid taget handsken op. Denne gang i form af en revideret, for ikke at sige forbedret, udgave af Sandcrawleren. Byggesættet fra 2014 er en del af The Ultimate Collector’s-serien, og det indeholder over dobbelt så mange Lego-klodser i forhold til den tidligere udgave af Sandcrawleren fra 2005. Nærmere bestemt 3.296 klodser, brikker og dele inklusive syv minifigurer og fem droids – herunder Luke Skywalker, Owen Lars, R2-D2 og C-3PO. For nu at være helt nøjagtig.

Fordoblingen i antallet af Lego-klodser ses tydeligt, når fartøjet står færdigbygget. Kanterne er skævere, mere dristige, og med detaljer, enhver hjemmekonstruktør kan sidde og fordybe sig i.

   Læs også: Lego Star Wars Tie Fighter i luksusudgave

 

Sandcrawleren er ikke legetøj

Som udgangspunkt er Sandcrawleren anno 2014 ikke et stykke legetøj. Aldersgruppen er 14+, og alt fra æske til indhold emmer af byggeteknik og samlerhjerte. Æsken, eller rettere kassen, er solid og ment til at blive gemt, og den glittede manual er fyldt med nyttige information om ”virkelighedens” Sandcrawler.

Som gammel Star Wars-fan er det sjovt at få oplyst, at fartøjerne blev opgivet, da minidrift på Tatooine viste sig ulønsomt, og at javaerne, ørkenens små skraldemænd, ikke var sene til at overtage de 20 meter høje og godt 37 meter lange Sandcrawlers. Fartøjet kan rumme 50 javas og 1500 droids med et samlet lastkapacitet på 50 ton. Det hele drives frem af Giodyne Ka/La dampdrevne nuclear fusions-energi-motorer. Umiddelbart imponerende, hvis ikke topfarten lå på blot 30 km/t.

 

IMG_0797Lego-tungen skal holdes lige i munden

At konstruere en ny og mere akkurat udgave af java-folkets ørkenskib, har sat Legos designteam på en opgave, men de har løst den godt. Omvendt kræver byggesættet, at konstruktøren gør sig umage. Sæt her en fed streg under ”umage”. Flere sektioner kræver et stort udvalg af meget forskellige typer klodser. Alene portsektionerne i siden skal bygges af 121 klodser, hver. Ofte er det svært at gennemskue præcis hvilken del af Sandcrawleren, du sidder og samler, og til tider er der hverken hoved eller hale i de ting, som skal sættes sammen.

Det nytter derfor intet at presse på og bare rode alt indholdet fra alle 24 poser sammen i en bunke – poserne er nummereret af en god grund. Desuden findes der flere poser med samme nummer, og flere af dem har poser inde i poserne. Kort og godt: tålmodighed, my young padawan.

 

Byggevejledning på over 300 sider

Hjælpen er dog nær i den vedlagte manual, som er på størrelse med en Søndags-berlinger. I alt 300+ sider, hvoraf de 299 er afsat til vejledningen, som illustrativt guider hjemmebyggeren gennem hele processen. Lego måtte dog gerne sætte et lille poseikon med nummer på i bunden af hver side. Har du først klappet manualen sammen, eller må du af en eller anden grund stoppe midt i bygningen af en sektion med indhold fra en bestemt pose, er det altid ikke lige til at finde frem til siden, du er kommet til, og hvilken pose, du ”er på”.

 

Imponerende og temmelig tung

Konstruktionen er krævende, og ofte springer delene til højre venstre, da de skæve vinkler gør det svært at klemme elementerne på plads. Det kan være en stor hjælp at sprede posernes indhold ud på et hvidt klæde, så det bliver nemmere at finde alle de små Lego-dimser og dippedutter i forskellige farver. Klædet er samtidig med til at forhindre selvsamme dimser og dippedutter i at springe hen over bordet. Og det vil de med garanti gøre på et eller andet tidspunkt.

Men besværet belønnes med et imponerende og temmeligt tungt fartøj, som nok kan styres fra en håndtag i bagenden, men som sandsynligvis ender på samlerhylden som et stykke ægte nostalgi.

 

Lego-75059-SandcrawlerStar Wars Sandcrawler
Produktnummer: 75059
Pris 2799 kr.

 

 

 

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :