fbpx

Test: Sorgenfresser er nuttede monstre

/
/
img

Sorgenfresser-bamsen er med sin stribede krop og lynlåssmil lige til at kramme og holde af – samtidig er det en bamse, der ligefrem inviterer til betroelser.

På tysk betyder Sorgenfresser nemlig bekymringsæder, og en af ideerne bag bamsen er, at børn skal kunne skrive eller tegne de ting, som de går og tumler med, på et stykke papir og putte det i munden på bamsen, så den kan æde det.

 

Lynlåsmunden på en Sorgenfresser-bamse er også velegnet til at gemme små stykker legetøj eller andet, som barnet gerne vil have tæt, når der skal soves.
Lynlåsmunden på en Sorgenfresser-bamse er også velegnet til at gemme små stykker legetøj eller andet, som barnet gerne vil have tæt, når der skal soves.

Et nuttet monster

Vi overlod Sorgenfresser-bamsen Ernst til Inga på syv år, der i første omgang synes godt om det smilende væsen med lynlåsmunden – en skabning, hun mest af alt synes, ligner lidt en agurk.

”Hun har siden talt om, at bamsen mere ligner et monster – men et nuttet et af slagsen, der både er meget blød og sjov at stikke hånden ind i,” fortæller Ingas mor Stine Hur, nogle uger efter Sorgenfresser-bamsen blev taget i brug.

Inga har fået fortalt, at hun kan bruge lynlåsmunden til at lægge sine bekymringer i, men det er ikke en mulighed hun gør brug af, da hun, som hun selv siger, ikke har nogen bekymringer, der skal ædes.

”Hun leger med den som en helt almindelig sovebamse. Og så er den et monster i legen med smølfer og andre små plastikfigurer, hvor den kan have dem i munden – og så dør de af dens dårlige ånde,” fortæller Stine Hur med et smil.

 

Lækker kvalitet og broderede øjne

Sorgenfresser-bamsen er udført i velour, og syninger samt selve lynlåsen syner af kvalitet – det er samtidig en lækker detalje, at øjnene er broderet på frem for stoftryk eller plastikøjne. Vaskemærkatet fortæller desuden, at bamsen kan tåle en tur i maskinen ved 30 grader, hvilket nemt kan være tiltrængt med en sovebamse.

Men på trods af Sorgenfresser-bamserne fysiske og pædagogiske kvaliteter, vurderer Stine Hur, at det næppe ville være de kvaliteter, der for hende er udslagsgivende i en købssituation: ”Den er meget sød, men jeg kendte den ikke i forvejen, og ville sikkert i stedet købe et naturtro tøjdyr eller en figur jeg kender,” mener hun.

sorgenfresser anmeldelse (3)
Sorgenfresser kan købes i legetøjsbutikker og boghandlere over hele landet. Prisen for en almindelig størrelse Sorgenfresser-bamse ligger på 250 kroner.

 

Produkterne var stillet til rådighed af Bergsala Enigma

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :