fbpx

Anmeldelse: Grønne Lego-rummænd og Exo-skeletter

/
/
img

Det seneste Lego Ideas-sæt er til nostalgikere og entusiaster, der legede med Lego Space som børn

Da de første Lego Space-sæt blev lanceret i slutningen af 1970’erne, var det lige midt i en tid, hvor blandt andet George Lucas’ Star Wars-film virkelig havde sat gang i science fiction drømmene hos mange drenge – og det uanset om de havde set filmene eller ej.

Lego inviterede indenfor i et univers af blå, grå og gennemsigtigt gule klodser, som blandt andet har været med til at sætte gang i fantasien hos den engelske Lego-entusiast Peter Reid. I januar 2013 opnåede hans Exo Suit-projekt  10.000 brugerstemmer på Lego Ideas-websiden, og gik derfor videre til Legos bedømmelsesudvalg, der i oktober 2013 besluttede at lade projektet realisere.

   Læs også: Rumskib, rumskib, RUMSKIB!

 

Samarbejde tager tid

Det har taget knap et år at få Exo Suit lanceret som færdigt Lego Ideas-sæt. Det kan meget vel skyldes, at Legos designer Mark Stafford, som står for det endelige design af Exo Suit, har valgt at arbejde meget tæt sammen med Peter Reid. Et samarbejde du kan læse om i denne blog.

Peter Reids oprindelige Exo Suit design indgår i hans bog Lego Space: Building the Future. I bogen er robotdragten knap så høj og noget mere kompakt i udtrykket, men da et Lego Ideas-sæt er underlagt Legos retningslinjer for brug af klodser samt afhængig af hvilke klodser, der rent faktisk er i produktion, virker den endelige udgave af Exo Suit højere og slankere. Du kan se forskellene på de to udgaver her.

 

Lego Exo-skelet klar i butikkerne til august (2)Masser af fine detaljer

Som byggeprojekt er Exo Suit dejligt udfordrende, da klodsernes umiddelbare funktion og anvendelsesmuligheder konstant vendes på hovedet. Sættet byder på nogle rent Lego byggetekniske finesser, som helt sikkert vil appellere til det entusiastpublikum, som Exo Suit henvender sig til.

For at forsyne Exo Suit med illusionen af komplekse robotben og -arme, er de små detaljer bygget udenpå de rent praktisk mekaniske dele. Små kikkerter ved fødderne, hjulnarv, skiver og mundstykker fra brandslanger skaber sammen det visuelle indtryk af avanceret teknologi.

Men de mange små detaljer betyder samtidig, at Exo Suit virkelig ikke er skabt til at lege med. Blot der skal rettes på en arm eller en ben, ryger der meget nemt en lille del af maskinen et eller andet sted. Så selvom legekvaliteterne teoretisk set nok er tilstede, så er det ikke en praktisk mulighed.

 

IMG_0599Små grønne Lego-mænd

For Lego entusiaster er der specielt en detalje ved Exo Suit, som gør sættet ekstra interessant og eftertragtet. Nemlig de to grønne Lego Space-minifigurer – Pete og Yve, som de ifølge byggevejledningen hedder.

I ovennævnte blog fortæller Mark Stafford om Lego Space-minifigurernes farver, at de hvide er piloter, de røde er soldater, de gule er videnskabsfolk, de blå er officerer og de sorte er spioner. Ingen af dem er Exo Suit-piloter, men takket være Teenage Mutant Ninja Turtles-sættene, var der dele i produktion, som gjorde det muligt at lave en ny grøn Lego Space-minifigur.

De grønne figurer er for netop Exo Suit-sættets målgruppe en temmelig stor begivenhed – på den der herligt nørdede måde..

 

Nostalgi på nye robotben

Modsat de populære Lego Ideas-sæt Tilbage til Fremtiden og Ghostbusters kan Exo Suit-sættet ikke på samme måde læne sig op af et allerede etableret fiktionsunivers. I stedet skal sættet tale til det nostalgiske Lego-gen, som stadig husker, hvordan de grå, blå og gennemsigtigt gule klodser engang i en fjern barndom kunne sende fantasien på himmelflugt.

Vækker sådan tanke ingen genklang, så er du ikke i målgruppen. Men drømmer du stadig om blå trekantede klodser med påtrykte terminaler, så passer Exo Suit perfekt på dit skrivebord.

 

14416946810_90dec88ddfLego Ideas Exo Suit
Produktnummer: 21109
Pris 299,95 kr.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :