fbpx

Legetøjsminder: Tegneserieskaber Henrik Rehr

/
/
img

Siden sin debut i midten af 1980’erne har den danske tegneserieskaber Henrik Rehr udviklet sig til at være en både en af de dygtigste og mest produktive inden for faget. Hans streg har været omkring alt fra den klassiske dagstribe Ferd’nand over Rasmus Klump og Basserne til en række personlige tegneserieudgivelser.

Henrik Rehr er for tiden udgivelsesaktuel i en lang række andre lande med tegneseriebiografien Gavrilo Princip, som i Danmark er udkommet på Forlaget Fahrenheit.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?

Da jeg var mindre, havde jeg det klassiske cowboyfort af træ og en masse cowboyer og indianere og ekstra huse og en prærievogn og sådan. De cowboyer og indianere blev sat op omkring fortet og cowboybyen og skød løs på hinanden HVER dag.
Senere kom Action Man på markedet. Jeg havde en del af dem og en jeep og en lille kampvogn. Englænderne og tyskerne skød hinanden HVER dag, bortset fra når mine Action Men var franskmænd i fremmedlegionen. Jeg havde ingen algeriske krigergevandter, så der var ikke nogen at plaffe løs på, når man var fremmedlegionær, men så løb jeepen tør for benzin midt i ørkenen, og så løb de stakkels fremmedlegionærer tør for vand og så kom der alligevel drama på drengen.
Jeg havde også et fussballspil og et ishockyspil, som jeg legede meget med sammen med legekammeraterne.

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest som barn – uden nogensinde at have fået det?

Intet der lige kommer mig i hu. Jeg var vist snotforkælet, jeg kan huske at mit børneværelse var fuld af legetøj.

 

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?

Da jeg var meget lille, måske tre eller fire år, fik jeg en lille legetøjselefant, som var slemt detaljeret og som jeg fandt supersej. Så snart min mor og jeg kom ud af legetøjsbutikken, lykkedes det mig at tabe den ned gennem en rist foran butikken ved siden af legetøjsforretningen. Jeg var knust. Heldigvis gik min mor bare ind i butikken og en af de rare ekspeditricer havde en nøgle, så de kunne løfte ristet og jeg kunne få min elefant igen. Mand, holdt jeg godt fast på den elefant på vejen hjem, især da vi krydsede broen over Odense Å!

 

Hvad leger du allerhelst med sammen med dine egne børn?

Digitale spil. Helst nogle hvor der bliver skudt nogen eller der skal køres stærkt på et eller andet, Star Wars Battlefront, Transformers, ATV og Hotwheels falder mig sådan lige ind. Jeg har to drenge, og da de var små, byggede vi alenlange Thomas Tog-jernebanesystemer. Det var eddersjovt. Udfordringen var altid at bruge ALT det Thomas vi havde og alligevel få det hele til at hænge sammen.

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på i dag og tænker – orv, gid jeg havde haft det som barn?

Lego i dag slår simpelthen min barndoms med syvtusinde hestelængder. Jeg ville også gerne have haft alt det Thomas Tog mine knægte havde som små. Utroligt solidt trælegetøj af høj kvalitet, fede sager.

 

Er der et stykke legetøj, som du bare aldrig nogensinde har kunnet se pointen i?

Barbie. Tøsen har en dårlig indstilling. Ellers er der jo slemt meget bras, man prøver at prakke unger på, men jeg glemmer det heldigvis så snart, det er ude af syne, så jeg må melde pas på videre detaljer.

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?

Det er vist mit tegnebord. At skrive og tegne tegneserier er det jeg laver nu, som mest minder om min barndoms lege. Opbygningen af en fiktiv verden, de forskellige personer, der engagerer sig i eventyr eller erobringstogter eller noget helt tredje og så selvfølgelig det, at der tit blive pløkket nogen. Men jeg har nu også meget fornøjelse af min cykel. Jeg er så glad for min cykel, man kommer hurtigt langt omkring og alt det der. Jeg anbefaler cykelhjelme, især hvis man som mig er blevet skaldet. De beskytter, varmer og dækker hårløse isser, en win-win-win situation.

 

Foto: Svoboda Tzekova

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :