fbpx

Legetøjsminder: Tegneserieskaber Rasmus Julius

/
/
img

Når Rasmus Julius har fri fra sit almindelige arbejde som grafiker, fortsætter han dagen med en blyant i hånden ved sit tegnebord. Her har han de sidste 14 år skrevet og tegnet dagstriben På Dybt Vand, der, som navnet antyder, udspiller sine pointer i det våde element. Siden 2007 har han også lavet stribeserien Økuller, der har vendt den klassiske ’mand på øde ø-vittighed’ på hovedet et utal af gange.

På Dybt Vand har i år ti års jubilæum i tegneseriebladet Basserne, hvor Økuller også er at læse. Begge striber kan samtidig læses i en række aviser både i Danmark og udlandet, ligesom der er udkommet flere bogsamlinger, som kan købes direkte på Rasmus Julius’ webside her.

 

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?

Jeg tror det stykke legetøj, som vi brugte allermest (vi var fire søskende derhjemme), var et bordfodbold spil, vi fik som fællesgave. Den spillede vi meget med. Jeg har efterfølgende som voksen købt et bordfodbold spil, men kvaliteten nu til dags er virkelig noget bras i forhold til dengang. Den originale bold fra dengang blev desværre hurtig væk, men vi erstattede den bare med en af de store glaskugler, man kunne købe den gang. Det larmede en del mere, men det fungerede. Vi blev faktisk rigtig god til at spille bordfodbold – der var ikke mange kammerater, der kunne slå os i det spil.

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest som barn – uden nogensinde at have fået det?

Jeg har tre søskende, så det gør, at man selvfølgelig ikke lige får det, man peger på. For så skal alle de andre også have. Men jeg synes nu ikke der var nogen legetøj, som jeg kunne få, det var blot i en billigere udgave. For eksempel skøjter som skulle spændes på gummistøvlerne – de faldt af hver andet minut. Eller fodboldstøvler der var tre numre for store, så man kunne “vokse” i dem, men hvor man kun kunne ramme målet ved at sparke en tåfræser.
Jeg var meget musikinteresseret, så det jeg ønskede mig allermest, var en transistor radio – sådan en med kassettebånd-afspiller. Den stod altid helt i top på min ønskeliste. Dengang kostede elektronik en mindre formue, så da der blev jul, og en af mine gaver havde en størrelse og vægt som en transistor, blev det en meget lang julemiddag, plus dessert, plus 1.000 sange og ikke mindst 1.000 runder omkring juletræet. Da der endelig var tid til at pakke gaverne ud, sprang jeg med det samme på den udvalgte gave, flåede papiret af og … det var en brugt skrivemaskine, som min morfar ikke skulle bruge mere.

 

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?

Jeg tror, det var gokarten – sådan en med pedaler. Den var populær, og det var en kamp selv at få lov til at køre på den, når kammeraterne var på besøg. Det var gokart, der havde plastikhjul med et tyndt lag gummi, der hvor hjulene berørte asfalten. Så efter et par “hundrede” kilometer faldt hjulene fra hinanden.

 

Hvad leger du allerhelst med sammen med dine egne børn?

Det er vist en af de pinlige spørgsmål for mit vedkommende. Som knægt spillede jeg meget arkadespil på grillbaren og i sportshallen. Det er derfra mine initialer “Raj” kommer fra, fordi jeg kun kunne registrerer sig med tre bogstaver. Når jeg fik topscore, skulle en “Rene Jensen” ikke få æren af mine topscore, så blev det til RAJ.
Men tilbage til det med min søn. Jeg spillede så meget som knægt, at jeg totalt stoppede med alt, hvad der hedder computerspil og spil i det hele taget. Så det har mest været min kone, som har spillet eller leget med min søn –   computerspil, brætspil og lignende. Det tætteste min søn og jeg er kommet på at lege sammen, har været fodbold og lignende.

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på i dag og tænker – orv, gid jeg havde haft det som barn?

Ja for dælen. Gid vi havde de der fjernstyrede droner, som kunne tage billeder. Det ville have været vildt. Så havde jeg bare drønet rundt i vores lille landsby og filmet over alt.

 

Er der et stykke legetøj, som du bare aldrig nogensinde har kunnet se pointen i?

Transformers har aldrig været min kop the. Men de kom jo også frem, da jeg allerede var voksen. Men som knægt har jeg altid har været vild med Matchbox biler, så jeg har ikke kunne se meningen med, at bilerne pludselig kan laves om til robotter.

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?

Mountainbiken – hvis man kan kalde det for et stykke legetøj. Den har jeg meget sjov med. Jeg glemmer nogle gange, at jeg er en mand midt i fyrrene, når jeg for femte gang ryger over styret og tager den på kravebenet.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :