fbpx

Engelsk legetøjskæde trækker Loom Band-vedhæng tilbage

/
/
img

Den engelske legetøjskæde The Entertainer var tidligere på ugen nødsaget til at trække vedhæng til de populære Loom Bands tilbage fra deres butikker. Test af pvc-vedhæng til elastikarmbånd havde påvist et indhold på op imod 40 procent af de kræftfremkaldende ftalater i visse vedhæng – ifølge EU’s regler må der maksimalt være et indhold på 0,1 procent.

”Vi er blevet gjort opmærksom på, at Loom Bands-vedhæng købt i en af vores butikker kan indeholde ftalater. Da børns sikkerhed er vores første prioritet, har vi af forebyggende hensyn fjernet alle Loom Bands-vedhæng fra butikkerne med øjeblikkelig virkning, men vi undersøger sagen til bunds,” lyder det fra The Entertainers talsperson til branchesiden ToyNews.

Hos det danske firma TOP-TOY, der star bag legetøjsbutikker Toys’r’Us og BR Legetøj, er man opmærksom på den engelske sag, men beroliger med, at danske forældre ikke behøver at være bekymrede.

”Det produkt, Fun Loom, som vi sælger i vores butikker, er lavet af silikone og derfor helt frit for ftalater. Vi har alle test og rapporter liggende som dokumentation, så man behøver ikke være bekymret for ftalater i vores legetøj,” fortæller TOP-TOYs kommunikationschef Liselotte Carlsen til SkalViLege.Nu.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :