fbpx

Anmeldelse: Toymail er barnets helt eget digitale postbud

/
/
img

Toymail gør det enkelt for forældre og børn at sende beskeder til hinanden via nettet

Den røde plastikgris hedder Snort. Den kan ikke så meget, men fra tid til anden udstøder et højlydt men ufarligt brøl – det sker hver gang bjørnen modtager en ny besked.

Snort er nemlig ikke en rigtig gris men i bund og grund et lille postbud, som leverer de beskeder, som mor eller far har sendt via deres smartphone.

Konceptet bag Toymail er forbløffende enkelt. Legetøjsfiguren er forbundet til hjemmets trådløse netværk. Når forældrene via Toymails gratis app til iPhone eller Android afsender en besked, modtages den af legetøjsfiguren, som giver barnet mulighed for at aflytte beskeden og indtale et svar, som sendes direkte retur til afsenderens smartphone.

 

01-Phone_with_toyToymail har ingen overflødige knapper

Selve Toymail-figuren er stort set blottet for tilgængelig teknologi. Faktisk er der kun to knapper – den ene aflyttes senest modtagne besked mens den anden benyttes til at indtale et svar. Derudover er der ingen andre knapper eller kontakter. Det er så enkelt indrettet, at børnene i Toymails meget unge målgruppe nemt lærer at betjene funktionerne, og der er ingen risiko for, at barnet kommer til at slukke for Toymail.

Toymail benytter fire AA-batterier, som er lukket inde bag en fastskruet batterilåge. Samtidig er Toymail indrettet, så den kun vågner op og tjekker efter nye beskeder cirka hver halve time – på den måde holder batterierne længere.

Opsætning af Toymails forbindelse til hjemmets netværk klares via app’en. Her indtastes netværksnavn og kodeord, og overføres til legetøjet ved at placere det på telefonens skærm. Der sidder en lille optisk sensor under Toymails ene fod, som fodres med informationerne via telefonens blinkende opsætningsskærm.

 

Barnets helt egen telefonsvarer

Tanken er, at Toymail skal give blandt andet forældre mulighed for at sende beskeder til deres børn, som endnu er for unge til at have deres egen mobiltelefon. Det kan være forældre med aftenvagter, som gerne vil kunne sige godnat til de små. Eller forældre på farten som gennem Toymail kan være en smule mere tilstede.

04-RecordaMessageScreen-72DPIMange af de potentielle brugsscenarier vil oftest kunne finde en løsning i et telefonopkald til den voksne, som nu engang er sammen med børnene, så godnatkys med mere klares i en direkte samtale med ungerne. Men Toymail er en potentiel sjov måde at give børnene en mere personlig oplevelse, hvor de uden voksenhjælp kan have en kontakt til den voksne, der ikke er hjemme.

Toymail app’en giver samtidig forældrene mulighed for at lade andre voksne sende beskeder til børnenes Toymail-figur, så bedsteforældre, onkler eller tanter for eksempel også kan være med.

 

Toymail har kun plads til meget korte godnathistorier

Mens selve Toymail-figuren kun gemmer den senest aflyttede besked, som også er den eneste barnet kan svare på, så gemmer selve app’en alle de beskeder, der ryger frem og tilbage. Der er imidlertid en indbygget begrænsning, så beskeder afsendt fra app’en ikke kan være længere end 30 sekunder – og børnenes svar tilbage kan maksimalt vare 10 sekunder. Det sætter temmelig meget grænse for indtalte godnathistorier, og børnene når næppe at fortælle alt det, de måske gerne vil, i det korte svar.

Toymail er fra producentens side indrettet, så den kun modtager beskeder mellem klokken syv om morgenen til klokken ni aften. Det er fornuftigt nok, at den amerikanske onkels beskeder ikke triller ind midt om natten og vækker barnet. Desværre er det ikke muligt selv at indstille modtagetidspunkterne, så de passer med det enkelte barns døgnrytme.

 

05-Boy-with-MilksopSolid konstruktion og nuttet design

Det kan altid diskuteres, om Toymail udfylder et reelt behov – det gør den ganske givet i nogle familier. Men Toymail fungerer i hvert fald helt som lovet. Beskederne når frem til legetøjsfiguren, lydkvaliteten er fin på såvel afspilningen som på det svar, barnet sender retur.

Toymail app’ens brugerflade er ikke altid selvindlysende og lidt kluntet at betjene, specielt når der skal tilknyttes flere børn og dermed flere Toymail-figurer. Men det er muligt at få det hele korrekt op også uden den store doktorgrad i nørd.

Figuren og funktionerne er virkelig nemme at betjene, men de mindste har givet behov for lige at øve sig, før de er helt fortrolig med at modtage og sende beskeder. Endelig er konstruktionen solid og så er de fem forskelige Toymail-dyr temmelig nuttede.

Til den rette målgruppe med et behov for Toymails funktioner, er det en fin kombination af legetøj og gadget.

 

02-Mailmen-LineupToymail fås i fem forskellige modeller
Pris: $59,99 (cirka 400 kr.)
Web: Toymail.co

 

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :