fbpx

Sæbebobler på museum

/
/
img

Hvert år optager museumssamlingen The National Toy Hall of Fame, der hører under museet The Strong i New York, et eller flere stykker legetøj i samlingen – og i år er valget blandt andet faldet på noget så klassisk som sæbebobler.

Museet fortæller i deres pressemateriale, at det ikke har været muligt at finde frem til præcis hvornår børn begyndte at lege med sæbebobler, men at nogle af de tidligste billeder af legen findes i malerier fra det 17. århundrede. Det vurderes at der i dag sælges over 200 millioner flasker med sæbeboblevand årligt.

The National Toy Hall of Fame har i år også optaget professorterningen, som den ungarske billedhugger og arkitektur-professor Ernő Rubik opfandt i 1974, og som derfor samtidig kan fejre 40 års jubilæum i år. Ligesom der er blevet plads til de grønne plastiksoldater, der marcherede ind på børneværelserne første gang i 1938, og på mange måder var afløseren for tinsoldaten.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :