fbpx

Shopping-dag for autister i engelske Toys’R’Us-butikker

/
/
img
Børn med autisme fik legetøjsbutikkerne helt for sig selv

For børn med autisme og deres forældre kan det være noget af en prøvelse at tage på legetøjsindkøb, hvor børnenes forventninger og glæde skal finde plads blandt alle de andre mange kunder og ikke mindst larmen i butikken.

Søndag den 30. november åbnede samtlige 61 Toys’R’Us-butikker i England derfor et par timer tidligere, så børn med autisme kunne få butikkerne for sig selv. Butikkerne havde sørget for at dæmpe belysningen fra lysstofrør og slukket for musikken. De ansatte havde samtidig fået et mindre kursus i autisme.

Arrangementet var iværksat af Victoria Holdsworth, der er mor til en søn på tre med autisme: ”Børn med autisme har det ofte svært med høje lyde, neonlys og med at interagere med andre børn. Det er meget nemmere for børnene, når de er omgivet af nogle med samme vanskeligheder, som forstår situationen,” fortalte hun til BBC.

Hos danske TOP-TOY, der star bag Toys’R’Us-butikkerne i Danmark, er der ikke umiddelbart planer om et tilsvarende arrangement.

”Det er ikke er noget, vi er blevet spurgt om tidligere. Men vi synes bestemt, at det er et fint initativ,” siger TOP-TOYs kommunikationschef Liselotte Carlsen til SkalViLege.Nu

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :