fbpx

Test: Play-Doh på katapulten

/
/
img

Du må godt kaste med modellervoks i Hasbros Play-Doh-spil – men det er langt sjovere bare at lege med den

Den meget sødlige, næsten kvalmende, lugt af modellervoksen strømmer op fra kassen med Play-Doh Launch-O-Rama Game fra Hasbro. Tre bøtter med den bløde, farverige masse hives ud af kassen sammen med en række plastikelementer, som skal samles.

Zelma på otte år, der er stor fan og ikke mindst storforbruger af modellervoks, synes, at katapulterne ser rigtig spændende ud. Men hun finder hurtigt ud af, at der er behov for voksenhjælp, før hun kan få lov at affyre modellervoks.

For det første skal der findes og monteres et C batteri i spillets centrale motor – en opgave der også kræver en skruetrækker. For det andet er selve spanden, eller Fætter Orange som han også kaldes, noget drilsk at få monteret rigtig på motordelen.

 

1861991Flyvende modellervoks er kedeligt

Reglerne i Play-Doh Launch-O-Rama Game er utrolig enkle. Hver af spillets op til tre deltagere har deres egen lille katapult. Den skal de bruge til at affyre kugler af modellervoks, så de lander i spanden, der roterer og letter på låget, når den drejer omkring.

Kuglerne skal derfor ryge afsted på det rigtige tidspunkt og med den rette mængde kraft, for at ramme ned i spanden. Den spiller, der først får tre kugler i spanden, har vundet.

Play-Doh Launch-O-Rama Game sætter således ikke blot krav til timing, men kræver samtidig at Zelma øver sig i at bruge katapulten. Trykkes der for hårdt, flyver kuglen langt over målet, men trykkes der for blødt og langsomt, snubler kuglen ud af katapulten i stedet for at ryge i spanden.

Det kræver nogle forsøg, før Zelma har taget på katapulten. Mens hendes storebror efter blot et par skud med katapulten konkluderer, at spillet er kedeligt, så kæmper Zelma ihærdigt for at få pointene i spanden. I sidste ende når hun dog frem til, at spillet nok er sjovere for langt yngre børn end hende.

 

Den gammeldags leg med modellervoks er bedst

Hvor selve det, der er spillet i Play-Doh Launch-O-Rama Game, hurtigt lægges til side, så er Zelma langt mere begejstret for alle de små forme, som er en del af katapulterne. Her kan den bløde modellervoks presses i form som isvafler, sommerfugle, muslingeskaller, muffins og lignende.

Det er lige præcis den leg med modellervoks, som Zelma sætter størst pris på. Hun har ikke noget problem med, at det er lidt svært at få de små modellervoksfigurer ud af formene – de kan løsnes med en strikkepind, finder hun hurtigt ud af.

Det er en skæg tanke at lave et spil ud af modellervoks – en anden måde at lege med Play-Doh på. Men den er også unødvendig. Det er langt sjovere at lege med modellervoks på den ”gammeldags” facon, lave sine egne figurer eller bruge støbeforme. Og det er langt billigere at købe Play-Doh i bøtter, end at betale for et spil, der slet ikke er sjovt.

 

86E94C3650569047F5980366AE741520Play-Doh Launch-O-Rama Game
Vare nr. : A8752
Set til: 329

 

Play-Doh Launch-O-Rama Game var stillet til rådighed af Hasbro

 


This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :