fbpx

Test: Playmobil-borgen gemmer på hemmeligheder, skatte og gode lege

/
/
img

Vi har testet Den Kongelige Løveridder-borg – sæsonens største Playmobil-sæt

Den Kongelige Løveridder-borg er et imponerende stort Playmobil-sæt. Vi lod Julius og Bertram på henholdsvis fire og syv år drage på eventyr bag murene af plastik.

IMG_0100De to drenge var fuldstændig overvældet alene over størrelse på den kasse, som Den Kongelige Løveridder-borg ankom i, fortæller deres mor Anne Bjerkvig Filtenborg. Selv fik hun også en smule sved på panden, da det stod klart, at borgen i samlet tilstand ville fylde cirka 60 gange 70 centimeter.

”Drengene havde udset sig kongen og dronningen på kassens billeder, så da den blev åbnet, startede en kamp om at finde netop de to Playmobil-figurer. De havde til en start ikke øje for andet,” lyder det fra  Anne.

Ligesom med kassens størrelse var både drenge og forældre også temmelig overvældet over mængden af poser og elementer, som gemte sig i dens indre. Foruden kongen og dronningen og selve borgen medfølger yderligere to riddere, en hest, et skelet og mængder af borginventar.

 

Masser af plads til leg

Det viser sig imidlertid, at borgens størrelse har den fordel, at det giver plads til, at drengene uden problemer kan lege sammen omkring den: ”Den eneste lille detalje er, at Julius til tider mister legeting i borgen, fordi han ganske enkelt ikke kan huske, hvor han har gemt dem,” fortæller Anne.

Den Kongelige Løveridder-borg inspirerer Julius og Bertram til en række forskellige lege fortæller deres mor. Der er legen, hvor dronningen er en fe og scepteret hendes tryllestav. En anden hvor dronningen er ond, stjæler alt guldet fra kongen, bliver fanget og smidt i fangehullet med lænke om armen. En tredje leg hvor banditter vil stjæle alt guldet og kongeparret og ridderne må forsvare guldet og gemme det i det hemmelige rum i gulvet.

”Uden at overdrive vil jeg mene, at ungerne har leget med ridderborgen 80-90 procent af den tid, de har haft til at lege i. Og selvom borgen nu har været hjemme noget tid, har de ikke mistet interessen for den,” vurderer Anne.

 

Borgen tager lang tid at samle

Fordi Den Kongelige Løveridder-borg er et meget stort Playmobil-sæt, er der i sagens natur en del elementer at samle. Julius og Bertram hjalp til med at fjerne de elastikker, som holdt nogle af de større borgdele sammen i kassen – men selve samlearbejdet blev hurtigt et voksenprojekt.

”Det kræver mange fingerkræfter at samle borgens elementer med de små ’plastiksøm’ – det kan børn slet ikke. Mange af elementerne lignede samtidig hinanden, hvilket gjorde det svært for drengene at skelne dem fra hinanden,” siger Anne.

Men den største udfordring ved samlearbejdet var ifølge Anne tidsforbruget. Fra kassen blev åbnet til borgen var endelig klar til leg, gik der halvanden time. Det er de færreste børn, der har tålmodighed til det.

 

IMG_9906Enhjørningen i fangehullet

”Med andre Playmobil-sæt har vi oplevet, at drengene har taget elementer og figurer ud fra sættene og brugt i deres leg med deres øvrige legetøj. Med ridderborgen har det været omvendt. Den har i stedet dannet ramme om legen, og der er blevet tilføjet nye figurer og ting undervejs. For eksempel flyttede alle Schleich-dyrene ind i borgen en dag, Smølferne har holdt fest på slottet og enhjørningebamsen har siddet fast i fangehullet,” fortæller Anne.

Hun er især begejstret for borgens mange fede detaljer: Den hemmelige lem i gulvet hvor skattekisten kan gemmes. Hullet i muren. Faldlemmen ved gangbroen der ender i et lille fangehul. Gitterporten der kan åbne og lukke. Skellettet med lænken. Fangegrotten: ”Der er så mange fine detaljer, at du som voksen ikke kan undgå at blive draget af borgen – det er en god anledning til at komme ned på gulvet og lege med sine børn.”

Anne vurderer, at størrelsen Den Kongelige Løveridder-borg godt kan virke afskrækkende – ligesom prisen heller ikke ligger i den lave ende. Til gengæld oplever hun, at Julius og Bertram bliver ved med at opdage nye ting og nye detaljer ved borgen, som hele tiden udvikler deres leg. Konklusionen er derfor, at ridderborgen er et virkelig godt Playmobil-sæt.

 

Playmobil Royal Lion Knight`s Castle
Produktnummer: 6000
Vejl. pris: 1.599 kr.

 

Produktet var udlånt af Playmobil.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :