fbpx

Test: Veninderne fra Lego Friends shopper på livet løs

/
/
img
Lego Friends Shopping Mall (2)Det kræver både tid og tålmodighed at bygge Lego Friends Heartlake butikscenter – men så venter der også mange timers leg forude.

Heartlake er en by i vækst, hvor nye bygninger året rundt rejser sig klods for klods i bybilledet. Sådan må det nødvendigvis være, når byen danner ramme om den populære Lego Friends-serie.

Heartlake har allerede både rideskole, juicebar, folkeskole, bageri og dyreklinik, men der er selvfølgelig også plads til et butikscenter med blandt andet skønhedssalon, burgerbar og sportsbutik, hvor figurerne Stephanie, Emma, Sophie og Julian kan hænge ud.

Zelma på otte år er imponeret alene over Lego Friends Heartlake butikscenter-kassens størrelse, men da poserne med klodser hældes ud på spisebordet, påpeger hun som noget af det første, at det er ærgerligt, at der kun er en enkel hund med i sættet – hun ville gerne have haft flere.

 

Lego Friends Shopping Mall (3)Otte poser med klodser

Lego Friends Heartlake butikscenter er et virkelig stort sæt, der byder på ikke mindre end otte poser med klodser og fire hæfter med byggevejledninger. Det er så overvældende, at Zelma på det nærmeste har mistet tålmodigheden inden byggearbejdet er i gang.

Som altid er byggevejledningerne fra Lego side tilrettelagt således, at det i første omgang handler om at få samlet et par af figurerne og dernæst nogle af sættets småting, så det er muligt at komme i gang med at lege.

DJ-pult, en salgsvogn med tasker, fotoautomaten og den lille scene tager hurtigt form, mens Zelma konkluderer, at de hovedtelefoner, som figuren Sophie skulle have haft på, aldrig nogensinde kommer på plads på hendes hoved – de er simpelthen for små.

Undervejs i byggeriet af Lego Friends Heartlake butikscenter er der rigtig mange klistermærker, som skal monteres på klodserne – det er noget der kræver voksenhjælp, hvis resultatet skal leve op til Zelmas forventninger.

Interessen for byggeriet aftager imidlertid efterhånden som det handler om at samle selve bygningerne, da den del af konstruktionen er lettere ensformig, og Zelma er mere interesseret i legemulighederne end at sætte klodser sammen.

 

Lego Friends Shopping Mall (4)Timevis af konstruktionsleg i vente

Det myldrer med gode detaljer i Lego Friends Heartlake butikscenter, synes Zelma. Indgangens svingdør kan for eksempel dreje rundt – det er den unge tester godt tilfreds med, selvom hun gerne havde set funktionen koblet til et lille håndtag eller lignende.

Skønhedssalonens skuffer og kasser er fyldt med hårpynt, læbestifter, hårbørster med videre, og i sportsbutikken er der både plads til skate- og snowboards, bolde og svømmefødder. Zelma kommenterer, at det er svært at få de mange små ting til at blive på deres pladser, når der ikke skal mere end et lille puf til, før de ryger ud igen.

Lego Friends Heartlake butikscenter er, som allerede nævnt, et meget stort Lego-sæt, hvilket både kan være godt og skidt. Børn der, ligesom Zelma, bare vil i gang med rollelegene, mister overblikket og lysten til at bygge, længe før butikscenteret står færdig.

Til gengæld er der adskillige timers konstruktionsleg i vente til de børn, der har stamina nok til at bygge hele molevitten (eventuelt af flere omgange), efterfulgt af rige muligheder for videre leg i de forskellige butikker.

 

Lego Friends Shopping Mall (1)Lego Friends Heartlake butikscenter
Produktnummer: 41058
Pris: 899 kr.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :