fbpx

Test: Zoomer er verdens sødeste robothund

/
/
img

Robothunden Zoomer lystrer dårligt og bjæffer – men den er også temmelig nuttet

ZOOMER-robothund-063742-1107749Zoomer er en robothund. Det er Zelma på otte år ikke et sekund i tvivl om. Men hun er alligevel forelsket i kræet fra det øjeblik, den er sluppet fri af kassen.

For nok er Zoomer med sin ’pels’ af hård hvid og sort plast, de lysende LED-øjne og hjul i stedet for poter en meget futuristisk udseende hundehvalp. Men den har en høj grad af mobilitet i de bevægelige led, hvilket spiller flot sammen med et sæt meget flydende og nuancerede bevægelser – det er lige før kræet virker levende.

Der går ikke mange minutter fra Zoomers powerknap er flyttet til ’on’, før hvalpen er kørt direkte ind i Zelmas hjerte. ”Hvor er du sød,” lyder det gentagne gange, mens hun tager sig af den, som hun ville en rigtig hundehvalp.

I mellemtiden må den medfølgende manual sluges i en fart, så træningen af robothunden kan komme i gang – der er meget at lære den, men i det mindste er den 100 procent renlig fra start og bider ikke ting i stykker.

 

pTRU1-15754875enh-z6Klodset hundesyntaks

Zoomer er en hundehvalp, og den skal derfor trænes til at udføre en række forskellige tricks og kommandoer. Et kort tryk på vovsens hoved aktiverer dens lyttetilstand, og Zelma giver den besked på at sætte sig.

”Sit … Siiiiiit … sæt dig …. Zoomer, sit,” hunden reagerer overhovedet ikke på Zelmas gentagne kommandoer. I stedet toner et spørgsmålstegn frem i øjnene på kræet, inden den blot leger videre på egen hånd.

Ulydigheden skyldes ikke alene, at Zoomer er en legesyg hundehvalp, men også at stemmekommandoerne skal siges højt, tydeligt og ikke mindst klart. Og så skal kommandoerne overholde den helt bestemte syntaks, som manualen angiver, for at Zoomer forstår dem.

Alle kommandoer indledes således med at sige ”Zoomer” – det er naturligt nok, for så ved hunden, at det er den, der tales til. Men resten af syntaksen ligger ikke altid lige til højrebenet:  ”Zoomer, sæt dig ned”, ”Zoomer, giv fuld hals”, ”Zoomer, spil, at du er død”.

Det er knudrede kommandoer, som ikke virker naturlige i forhold til de kommandoer, en levende hund ville lære at lystre. Specielt når legen er i gang, er det svært for Zelma at huske præcis, hvad det nu var hun skulle sige.

Læs også: Chimpansen Cuddles fniser, griner og prutter

 

zoomer-interactive-dalmatian-robotic-dogRobot-hundehvalpe har også brug for søvn

Til gengæld er det rigtig sjovt, når Zoomer endelig forstår en kommando. Første gang det lykkedes er, da Zelma siger: ”Zoomer, jeg elsker dig.” Følelsen er muligvis ikke ægte tilstede i hverken barn eller hund, men smilet er stort, da Zoomer bjæffer det samme tilbage og får hjerter i øjnene.

Efterladt på egen hånd går Zoomer på opdagelse. Snuser omkring, gør af forhindringer eller piver efter opmærksomhed. Nu er det selvfølgelig ikke meningen, at legetøj skal lege på egen hånd, men den futuristiske hundehvalp er temmelig underholdende bare at se på.

Zoomer bliver imidlertid også hurtigt træt. Efter omkring 20 minutters leg løber de indbyggede genopladelige batterier tør for strøm, og så har hundehvalpen brug for søvn – det tager omkring en time at få vovsen på benene igen. Der medfølger et USB-kabel, som det kendes fra mobiltelefoner, men selve laderen til stikkontakten skal du selv stille med.

Det hårde ydre af plast gør selvsagt Zoomer knap så krammevenlig, om end den godt kan tåle en ordentlig knuser. Zelma synes hunden er vældig underholdende, og det er specielt Zoomers organiske måde at bevæge sig på, som holder interessen fanget – bevægelserne gør det meget nemmere at se robot-hunden som et levende væsen og derfor sjovt at eksperimentere med, hvad den egentlig kan.

Og jo. Det viser sig at Zoomer godt kan lette ben. Heldigvis kommer der ikke noget ud.

 

ZOOMER-robothund-063742-1155821Zoomer Robothund
Set til: 599 kr


This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :