fbpx

Hjælp, der er en penis i legetøjet!

/
/
img

Her er ti stykker legetøj, der aldrig burde have været lanceret

Legetøjsproducenten Hasbro røg ind i et mindre uvejr på specielt de sociale medier sidst i 2014, da historien om det penislignende stykke tilbehør i Play-Doh-sættet Sweet Shoppe Cake Mountain, som du kan se herover, ramte internettet endnu engang.

Faktisk dukkede de første klager og historier om Sweet Shoppe Cake Mountain op allerede i november, men fik så nyt liv, da kassen med modellervoks og forme dukkede frem under specielt de amerikanske juletræer. Hasbro har derfor haft meget travlt med at få fortalt, at de selvfølgelig er i gang med at få produceret et nyt værktøj til fremtidige Play-Doh-sæt.

Det er imidlertid slet ikke noget nyt, at der lanceres legetøj, hvor selve udformningen af produktet med fordel kunne have brugt lidt ekstra omtanke. Vi har samlet ti eksempler på legetøj, der aldrig burde have været lanceret.

 

Superhelt med vedhængSuperhelt med vedhæng

Superhelten Punisher er kendt for sit imponerende arsenal – af våben vel og mærke. Punisher Shape Shifter-actionfiguren er fra slutningen af 1990’erne og en del af en legetøjsserie fra firmaet Toy Biz, hvor kendte Marvel-superhelte kunne transformeres om til for eksempel et skydevåben. Mens Punisher i fuldt transformeret tilstand blot er en underligt udseende pistol, så er det ved midtvejspunktet, at designet svigter og figuren synes lige lovlig veludstyret.

 

Dora the Explorer på dybt vandDora the Explorer på dybt vand

Dora Aquapet-legetøjet kom på markedet omkring 2005, og var en slags interaktiv guldfisk-version af den populære tegnefilmsfigur, som skulle fodres og underholdes ved hjælp af et par knapper. I sig selv et fuldstændig uskyldigt og udmærket stykke legetøj, som også dukkede op i versioner med for eksempel Svampebob Firkant. Men netop den lyserøde version med Dora ligner, hvis set fra den helt rette, eller måske forkerte, vinkel, temmelig meget en dårlig designbeslutning.

 

Peter Plys og honningtårnetPeter Plys og honningtårnet

Elskelige Peter Plys blev tidligere i år bandlyst i den polske landsby Tuszyn. Den gule bjørn skulle have dannet ramme om en ny legeplads, men byrådets mere konservative medlemmer mente, at det var upassende, fordi Plys render rundt uden bukser. Måske var det meget godt, at de polske politikere ikke fik præsenteret denne legetøjsversion af Peter Plys med hans honningtårn.

 

Buzz Lightyear tager en slurkBuzz Lightyear tager en slurk

Det er ikke helt nemt, det der med at tænke sig om og designe produkter på samme tid. Det er denne drikkedunk med Buzz Lightyear et tydeligt eksempel på. Placeringen af sugerøret kan vist bedst betegnes som uheldig.

 

E.T. vil mere end at ringe hjemE.T. vil mere end at ringe hjem

I 1982 var Steven Spielbergs science fiction-film om rumvæsenet E.T., der var strandet på jorden, et af året største filmhit – og billederne af det lille væsens lysende finger står printet på nethinden. Tanken bag E.T. Finger Light-legetøjet er selvfølgelig, at spidsen lyser op, når dimsen tages på fingeren. Men det kan være svært at abstrahere fra, at fingeren mest af alt ligner et stykke legetøj, der er købt på Istedgade.

 

Wolverine puster sig opWolverine puster sig op

Hvor utroligt det end kan lyde, så er den oppustelige legetøj Wolverine Squeaky Hammer faktisk godkendt af tegneserieforlaget Marvel. Der er derfor noget, som tyder på, at den alt andet end optimale placeringen af ventilen, ikke blev bemærket i godkendelsesforløbet – det er den til gengæld blevet siden på internettet.

 

Batman sprøjter med vandBatman sprøjter med vand

Superhelten Batman havde sin storhedstid på tv i 1960’erne med den noget fjollede tv-serie, der havde skuespilleren Adam West i hovedrollen. Seriens popularitet afstedkom selvfølgelig en lang række Batman-produkter – blandt andet denne fantastiske vandpistol fra en japansk legetøjsproducent. Og hvis du synes aftrækkeren er uanstændigt, så bør du helt undlade at fylde pistolen med vand – hullet hertil sidder nemlig lige i batnumsen.

 

Hæng tøjet på bjørnenHæng tøjet på bjørnen

Det er selvfølgelig at strække begreberne at kalde en knage for et stykke legetøj. Men denne er tiltænkt til brug på børneværelset, og selvom den umiddelbart kun er blevet lanceret på det japanske marked, er produktudformningen ikke faldet alt for heldigt ud.

 

Hulk er temmelig grønHulk er temmelig grøn

Denne legetøjsudgave af superhelten Hulk fra 2007 er absolut ikke godkendt af tegneserieforlaget Marvel. I stedet er det en spanskproduceret kopivare, som derfor heller ikke har været til salg i de store legetøjskæder – heldigvis fristes vi til at sige. For Hulk er lige lovlig anatomisk veludstyret.

 

Wonder Woman er en skarp kvindeWonder Woman er en skarp kvinde

Nu skal det ikke kun handle om mænd og penis det hele. Børnesaksen med Wonder Woman er fra 1978, og et fremragende eksempel på, hvordan et ellers oplagt produktdesign ender med at tage sig helt forkert ud, når alle andre end selve målgruppen får set rigtig på det.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :